Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta17810.09.20149

5066-2014 (065, 633)

Liedon kunnan sisäisten bussilinjojen muutoksia

Tiivistelmä:

Liedon kunnan sisäisten bussilinjojen reitteihin esitetään muutamia tarkistuksia, jotka on havaittu tarpeellisiksi koulujen alettua. Tämä asiakohta koskee Liedon kuntaa.

Tksjlk § 178

Joukkoliikennesuunnittelija Jouko Tervonen 5.9.2014:

Koulujen alettua on tullut esiin muutamia muutostarpeita Liedon kunnan sisäisten linjojen reitteihin ja aikatauluihin. Muutokset ovat perusteltuja ja tarpeellisia.

Linjalle L3 on lisätty lähtö Pahkamäen koululta Päivästön kautta Paavolaan klo 13:15 reitin ollessa päätepysäkille ennallaan. Linjalle L4 on lisätty kaksi lähtöä Ilmaristen koululta klo 12:15 ja 13:15.

Linjan L7 reitti koulukeskuksesta klo 11:35 on tarpeen ajaa Kirkonkulman ja Tapulikujan koulun kautta. Tällöin reitti on Hyvättyläntie – Karjatie – Kirkkotie – Tapulikujan koulu – Kirkkotie – Hyvättyläntie jatkuen nykyistä reittiä.

Linjan L9 reitti on vahvistettu seuraavasti: Vintalantie – Hakatie – Väljäntie. Tämä esitetään muutettavaksi: Vintalantie – Väljäntie mennen tullen. Linjalle L9 on lisätty klo 7:10 Kaurinkoskelle ja Lapinkulmalle ajettava kierros Ilmaristen yläkoulun oppilaiden yhteyksiä varten. Lisäksi iltapäivän lähdölle klo 16:05 koulukeskuksesta esitetään reittimuutosta Rauhakylän ja Liedon aseman väliselle osuudelle siten, että väli ajetaan Pahkalaukkaantien sijasta Tampereen Valtatien kautta.

Linjalle L11 esitetään reittimuutosta siten, että Hämeentieltä ajetaan Metsämaantien ja Rynköntien kautta takaisin Hämeentielle ja että Tapulikujan koululta linjaa jatketaan Kisakallion koululle. Lisäksi linjan lähtöä aamulla Tarvasjoelta siirretään kymmenen minuuttia aikaisemmaksi, jotta koululaiset ehtivät Liedon keskustassa kouluihin.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 5.9.2014:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää

Samalla lautakunta päättää, että päätös voidaan panna täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLiedon kunta
tpvHellström Henri
tpvKortelainen Niko
tpvTervonen Jouko