Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta17710.09.20148

6730-2014 (633)

Linjan K1 reittimuutos Kaarinassa

Tiivistelmä:

Kaarinan sisäisen linjan K1 päätepysäkistä Auranlaaksossa on annettu palautetta sen huonon sijainnin johdosta. Päätepysäkin paikkaa esitetään muutettavaksi, jolloin reittiä tulee myös tarkistaa. Tämä asiakohta koskee Kaarinan kaupunkia.

Tksjlk § 177

Joukkoliikennesuunnittelija Jouko Tervonen 5.9.2014:

Kaarinan kaupungille ja seudulliselle joukkoliikenteelle on annettu palautetta Kaarinan sisäisen linjan K1 päätepysäkin paikasta Auranlaaksossa. Päätepysäkki sijaitsee Vanhalla Littoistentiellä lähellä Ravattulan Citymarketin pysäköintipaikan ajoliittymää. Palautteissa kerrotaan päätepysäkillä seisovan bussin aiheuttamasta näkemäesteestä, joka heikentää liikenneturvallisuutta.

Citymarketin taholta on otettu yhteyttä Kaarinan kaupunkiin ja tiedusteltu mahdollisuudesta siirtää päätepysäkki marketin pysäköintialueelle. Pysäköintialueella on hyvin bussin päätepysäkiksi soveltuva paikka. Seudullisen joukkoliikenteen ja Kaarinan kaupungin edustajat kävivät tekemässä katselmuksen paikalla ja testaamassa järjestelyn soveltuvuutta telilinja-autolle. Katselmuksessa todettiin, että päätepysäkki on mahdollista siirtää marketin pysäköintipaikalle.

Päätepysäkin siirtämisellä edistetään liikenneturvallisuutta. Siirron johdosta linjalle tulee reittimuutos. Uudelta päätepysäkiltä ei ole tarkoituksenmukaista ajaa Vanhalle Littoistentielle, vaan alueelta tulee poistua Reivikadun kautta. Muutokset toteutetaan heti, kun Kaarinan kaupunki saa siirrettyä pysäkkimerkin marketin pysäköintialueelle.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 5.9.2014:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää siirtää linjan K1 päätepysäkin Kaarinassa Auranlaaksossa Vanhalta Littoistentieltä Ravattulan Citymarketin pysäköintialueelle. Samalla lautakunta päättää muuttaa linjan reitin seuraavasti: Kaarinan keskustasta tultaessa entistä reittiä jatkuen Vanha Littoistentie – Ravattulan Citymarket ja Auranlaaksosta lähdettäessä Ravattulan Citymarket – Reivikatu – Vanha Littoistentie jatkuen nykyistä reittiä.

Samalla lautakunta päättää, että päätös voidaan panna täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaarinan kaupunki
tiedHellström Henri
tpvKortelainen Niko
tpvTervonen Jouko