Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta17510.09.20146

3538-2013 (065)

Uusi luotottaja mobiililippujärjestelmään

Tiivistelmä:

Mobiilimaksujärjestelmään toinen luottoyhtiö tarjolle jälkilaskutteisessa käyttömallissa.

Tksjlk § 175

Kehittämispäällikkö Jari Paasikivi 5.9.2014:

Mobiilimaksujärjestelmä on ollut käytössä Turun seudun joukkoliikenteessä toukokuusta 2014 alkaen. Lipputuotteiden maksaminen on onnistunut niin puhelinoperaattorimaksulla, maksukortteilla kuin tekemällä jälkilaskutteinen palvelusopimus. Jälkilaskutteisen sopimuksen haasteena on ollut asian vaatima Tupas tunnistautuminen, jolla on varmennettu asiakkaiden henkilöllisyys. Suuri osa joukkoliikenteen mobiilimaksuista on kuitenkin summaltaan todella pieniä ja tällaisiin ostoksiin liitettynä raskas Tupas-tunnistautuminen palveluun rekisteröitymisen yhteydessä on varmasti luonut palvelun käyttöönotolle.

Mobiilimaksujärjestelmän toimittaja IQ Payments Oy on hakenut asiaan ratkaisua yhdessä rahoitusyhtiön kanssa. Rahoitusyhtiönä toimiva Collector Finance ei kuitenkaan ole ollut halukas tästä lisäturvaa tuovasta ratkaisusta luopumaan. Tästä syystä IQ Payments on aloittanut neuvottelut toisen rahoitusyhtiön kanssa.

Rahoitusyhtiö Svea (Svea Ekonomi AB, FILIAL in Finland (1774535-9))olisi halukas tarjoamaan omaa rahoituspalveluaan, SweaWebPay, Turun seudun joukkoliikenteen mobiilimaksujärjestelmään. He eivät vaadi alle 10 € ostoksissa, että Tupas-tunnistautumista olisi tehty. Tämä mahdollistaisi FÖLI-mobiilimaksamisen käyttöönoton helpommin asiakkaille. Maksettuaan ensimmäisen laskun, nousee asiakkaan luottoraja 50 €. Myös Tupas-tunnistautuminen on mahdollista ja se antaa asiakkaalle suuremmat luottorajat heti alusta alkaen.

Uuden rahoitusyhtiön tuominen palveluun ei vaikuta muihin maksutapavaihtoehtoihin eikä jo mobiilimaksupalvelua käyttäviin asiakkaisiin. Collector Finance säilyy palvelussa myös mahdollisena rahoitusyhtiövaihtoehtona.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 5.9.2014:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää antaa luvan IQ Payments Oy:lle tuoda toinen luottoyhtiö mukaan joukkoliikenteen mobiilimaksupalveluun. Uuden maksutavan lisääminen palveluun ei saa aiheuttaa kustannuksia tai muita muutoksia Turun seudun joukkoliikenteelle vaan kaikista muutoksista ja niiden kustannuksista vastaa IQ Payments Oy.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedIQ Payments Oy
tiedJokinen Martti
tiedKemppainen Seppo
tiedPaasikivi Jari