Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta16420.08.20149

1097-2014 (60)

Tiedoksi merkittävät asiat

Tiivistelmä: -

Tksjlk § 164

Joukkoliikennetoimisto 14.8.2014:

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnalle on osoitettu seuraavat tiedoksi merkittävät asiat. Asiakirjat ovat nähtävänä kokouksen sihteerillä.


Kiinteistöliikelaitos, suunnittelu: Suunnittelupäällikön päätöspöytäkirjat


Turun kaupunginhallitus 16.6.2014 § 270 sekä 11.8.2014 § 309 (83-2014): Lautakuntien pöytäkirjat ja viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat

Kaupunginhallitus on päättänyt, ettei se ota Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan 11.6.2014 eikä 4.7.2014 kokouksien pöytäkirjoja käsiteltäväkseen.


Turun kaupunginhallitus 16.6.2014 § 267 (6697-2014): Sopimusohjausmallin yhtenäistäminen ja käyttöönotto kaikilla toimialoilla sekä konsernihallinnossa

Kaupunginhallitus päätti sopimusohjausmallia koskeviksi linjauksiksi seuraavaa:

-  Sopimusohjausmalli on kaupungin toimintamalliin perustuva johtamisjärjestelmän osa kaikilla toimialoilla ja konsernihallinnossa.

-  Sopimusohjausmallilla pannaan täytäntöön talousarviokausittain strategiasta johdetut tai muutoin toiminnan kannalta merkittävät tavoitteet toimialoille.

-  Strategisessa sopimuksessa on kaupunginvaltuuston hyväksymä talousarvio- ja suunnitelmaosa, joka sisältää toimielimen strategiset tavoitteet, toimialat ylittävät horisontaaliset tavoitteet, määrärahat ja investoinnit.

-  Strategisessa sopimuksessa on kaupunginhallituksen hyväksymä sopimusosa, joka sisältää talousarvio- ja suunnitelmanosan tavoitteita täydentävät tavoitteet ja toimenpiteet.

-  Strategisessa sopimuksessa on kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle tiedoksi merkittävät osiot sekä strategisten ohjelmien mittarit.

Kaupunginhallitus päättää sopimusten laatimista, sopijaosapuolten rooleja ja prosessin koordinointia koskeviksi linjauksiksi seuraavaa:

-  Kaupunginhallitus laatii strategisen sopimuksen toimialoittain konsernihallinto mukaan lukien siten, että kukin lauta- ja johtokunta hyväksyy strategisesta sopimuksesta oman sopimusosionsa.

-  Kaupunginhallitus vastaa kaupunginvaltuustolle talousarvion ja strategisten ohjelmien täytäntöönpanosta strategisella sopimuksella.

-  Kaupunginhallituksen puheenjohtaja vastaa ennen kevään taloudensuunnittelulukujen asettamista poliittisesta neuvotteluprosessista kaupunginhallituksen puheenjohtajiston ja lautakunnan puheenjohtajiston välillä siten, että kaupunginjohtaja, toimialajohtaja ja kunkin lauta- ja johtokunnan esittelijä osallistuvat neuvotteluun.

-  Konsernihallinnon osalta strateginen sopimus laaditaan kaupunginhallituksen ja kaupunginjohtajan välille. Aluepelastuslaitoksen ja vesiliikelaitoksen sopimukset laaditaan konsernihallinnon strategisen sopimuksen yhteydessä omina sopimusosioinaan siten, että aluepelastuslautakunta ja vesiliikelaitoksen johtokunta hyväksyvät kyseiset osiot omalta osaltaan.

Lisäksi kaupunginhallitus päättää kumota hyväksyttyyn toimintamalliin soveltumattomina kaupunginvaltuuston hallinnonjärjestämispäätöksen 23.1.2013 § 15 seuraavat linjaukset:

-  Ohjausjärjestelmän osina sovelletaan edelleen sopimusohjaus- sekä tilaaja-tuottaja –malleja, joiden kehittämistä jatketaan.

-  Resurssien ohjaus toteutetaan järjestämisvastuiden kautta siten, että ohjattavat taloudelliset resurssit ovat tilaajan määräysvallassa.

-  Vanhalla ympäristötoimen sektorilla jatketaan kaupunginvaltuuston hyväksymän tilaaja-tuottaja–mallin kehittämistä siten, että erotetaan toisistaan strateginen kaupunkitason tilaaja-tuottaja-malli ja operatiivinen toimialatason monituottajamalli.

-  Vanhoilla palvelu- ja opetustoimen sektoreilla jatketaan kaupunginvaltuuston hyväksymän sopimusohjausmallin kehittämistä.

Kaupunginhallituksen päätös on luettavissa Internetistä:

Kh 16.6.2014 § 267


Turun kaupunginvaltuusto 16.6.2014 § 88 (6719-2014): Vastuuvapauden myöntäminen Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan jäsenille ja toimielimen tehtäväalueen johtavalle viranhaltijalle

Kaupunginvaltuusto päätti myöntää vastuuvapauden Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan jäsenille ja toimielimen tehtäväalueen johtavalle viranhaltijalle.

Kaupunginvaltuuston päätös on luettavissa Internetistä:

Kv 16.6.2014 § 88


Turun kaupunginvaltuusto 23.6.2014 § 110 (3050-2013): Strategian hyväksyminen

Kaupunginvaltuusto on 25.3.2013 § 66 hyväksynyt strategiahierarkian. Strategiahierarkian mukaisesti on laadittu kaupunkistrategia ja sen alle kaksi strategista ohjelmaa: hyvinvointi ja aktiivisuus -ohjelma sekä kilpailukyky ja kestävä kasvu -ohjelma. Kaupunginhallitukselle ehdotetaan, että se esittää kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi kaupunkistrategian ja strategiset ohjelmat sekä näihin sisältyvät keskeiset päämäärät ja linjaukset.

Kaupunginvaltuusto päätti, että liitteenä 1 oleva kaupunkistrategia ja liitteenä 2 olevat strategiset ohjelmat sekä niihin sisältyvät keskeiset päämäärät ja linjaukset hyväksytään ja että päämäärien ja linjausten toteuttamisesta päätetään talousarvioprosessin yhteydessä kulloinkin käytettävissä olevien resurssien puitteissa.

Kaupunginvaltuuston päätös on luettavissa Internetistä:

Kv 23.6.2014 § 110


Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 14.8.2014:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää merkitä asiat tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.