Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta15920.08.20144

6730-2014 (633)

Linjan 221 reittimuutos Kaarinassa

Tiivistelmä:

Kaarinan kaupungin asukkailta on saatu palautetta linjan 221 reitistä Kaarinassa. Palautteissa on toivottu reittimuutosta ja toive on perusteltu. Tämä asiakohta koskee Kaarinan kaupunkia.

Tksjlk § 159

Joukkoliikennesuunnittelija Jouko Tervonen 13.8.2014:

Seudullinen joukkoliikenne on saanut asiakaspalautteita kaarinalaisilta siitä, että linjan 221 reitti Kaarinassa ei palvele tyydyttävästi Kupittaan työpaikoille matkaavia. Aiemmin vastaavaa linja kulki Kaarinassa Hovirinnantien, Kartanontien ja Vaakunatien kautta. Edellä mainitun reittiosuuden varrella on runsasta asutusta. Kesäkauden kokemusten mukaan linjan 221 aikataulussa on sen verran väljyyttä, että tuo puuttuva reittiosuus voidaan lisätä linjalle aikataulua muuttamatta. Asiasta on neuvoteltu Kaarinan kaupungin edustajien kanssa ja heidän puolestaan reittiä voidaan muuttaa paremmin palvelevaksi. Reittimuutos esitetään toteutettavaksi siirryttäessä talviaikatauluihin 22.9.2014 alkaen. Uudeksi reitiksi esitetään Kaarinan päätepysäkki – Vaunukatu – Kuskinkatu – Voivalantie – Pyhän Katariinan tie – Hovirinnantie – Kartanontie – Vaakunatie – Pyhän Katariinan tie jatkuen nykyistä reittiä. Paluusunnassa ajetaan päinvastoin Paraistentien kautta päätepysäkille.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 13.8.2014:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää muuttaa linjan 221 reittiä Kaarinassa 22.9.2014 alkaen seuraavasti: Kaarinan päätepysäkki – Vaunukatu – Kuskinkatu – Voivalantie – Pyhän Katariinan tie – Hovirinnantie – Kartanontie – Vaakunatie – Pyhän Katariinan tie jatkuen nykyistä reittiä. Paluusunnassa ajetaan päinvastoin Pyhän Katariinan tielle ja sieltä Paraistentien kautta Vaunukadulle päätepysäkille.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaarinan kaupunki
tiedHellström Henri
tpvKortelainen Niko
tpvTervonen Jouko