Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta14704.07.20145

5706-2014 (065, 633)

Nousukorvaus Naantalin sisäisessä liikenteessä

Tiivistelmä:

Turun seudun joukkoliikennelautakunta päättää maksaa nousukorvausta Naantalin sisäisessä liikenteessä saman periaatteen mukaan kuin sitä maksetaan Leiniön liikenteelle myös Mauno Rindell Oy:lle 31.12.2014 asti.

Tksjlk § 147

Kehittämispäällikkö Jari Paasikivi 27.6.2014:

Mauno Rindell Oy on tehnyt sopimuksen aiemmin Naantalin kaupungin kanssa palveluliikenteestä Naantalin kaupungin alueella. Sopimus on voimassa 31.12.2014 asti.

Naantalin kaupunki ja Turun seudun joukkoliikennelautakunta ovat jo aiemmin tehneet päätöksen nousukorvauksen maksamisesta Naantalin sisäisessä palveluliikenteessä. Nousukorvaukseksi määritettiin 1,85 €/nousu. Asiasta on jo sovittu Leiniön liikenteen kanssa.

Koska myös Mauno Rindell Oy:lla on vastaava sopimus Naantalin kaupungin kanssa, tulee tässä sopimuksessa lähtökohtaisesti käyttää samaa periaatetta nousukorvauksen maksamisesta kuin on käytössä muiden liikennöitsijöiden kanssa. Täten nousukorvaussopimus Mauno Rindell Oy:n kanssa tulee tehdä seuraavien pääperiaatteiden pohjalta: Nousukorvausta maksetaan 1,85 €/nousu (alv 0 %) kaikista koneellisesti kirjatuista nousuista. Kertalipputulot saa liikennöitsijä pitää itsellään, mutta kertalippuvaihdoista ei makseta korvausta.

Koska liikennöitsijä tarvitsee käyttöönsä rahastuslaitteen, joka on yhteensopiva Turun seudun maksu- ja informaatiojärjestelmän kanssa, tulee liikennöitsijälle vuokrattavaksi rahastuslaite. Linjan tuotto-odotus on erittäin pieni, josta syystä laitevuokraa on syytä kohtuullistaa. Laitevuokra tulisi täten asettua alle sen hinnan mitä esim. Piikkiön liikenteessä laitteista pyydetään. Esitettävä vuokra on 20 €/kk. Laitetarpeen oletetaan olevan 1 laite. Liikennöitsijä vastaa laitteen asentamisesta autoon ja kaikista siihen liittyvistä kustannuksista.

EhdotusTurun seudun joukkoliikennelautakunta valtuuttaa joukkoliikennetoimiston sopimaan nousukorvaussopimuksen Mauno Rindell Oy:n kanssa samoilla periaatteilla kuin on tehty muutkin sopimukset Naantalin sisäisessä liikenteessä. Sopimus on voimassa 31.12.2014 asti. Laitteista peritään vuokraa 20 €/kk.

Samalla lautakunta päättää, että päätös voidaan panna täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman.

Tämä asiakohta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoMauno Rindell Oy
tiedNaantalin kaupunki
tpvKorte Sirpa