Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta13411.06.201418

6727-2014 (633)

Tupakointikielto pysäkkikatoksissa

Tiivistelmä:

Kaupunkiseudun pysäkkikatoksiin ehdotetaan tupakointikieltoa Turussa jo aiemmin käytössä olleen käytännön mukaisesti.

Tksjlk § 134

Vt. kehityspäällikkö Seppo Kemppainen 2.6.2014:

Turun kaupungin hallinnassa olevissa pysäkkikatoksissa ei saa polttaa tupakkatuotteita (Joukkoliikennelautakunta 6.10.2004 § 201). Pysäkkikatoksiin on kiinnitetty tupakoinnin kieltävä tarra. Lisäksi matkustajien ohjeissa internetissä ja aikataulukirjassa on kehotettu ottamaan toiset matkustajat huomioon ja välttämään tupakointia katoksissa.

Tupakointikielloista säädetään tupakkalain 12 §:n 1 momentissa. Sen mukaan tupakointi on kielletty mm.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennealueen kunnista Raisio, Kaarina, Lieto, Naantali ja Rusko ovat sitoutuneet Savuton kunta -ohjelmaan. Turku ei ole ohjelmassa mukana, mutta edistää useilla toimenpiteillä savuttomuutta työpaikoilla ja yleisissä tiloissa.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan tulisi päättää tupakointikiellon laajentamisesta koskemaan koko joukkoliikennealueen pysäkkikatoksia.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 2.6.2014:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että kaupunkiseudun pysäkkikatoksissa ei saa polttaa tupakkatuotteita. Kaikkiin katoksiin kiinnitetään tupakointi kielletty -tarra ja kiellosta kerrotaan myös matkustajille jaettavissa ohjeissa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaarinan kaupunki
tiedLiedon kunta
tiedNaantalin kaupunki
tiedRaision kaupunki
tiedRuskon kunta