Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta10521.05.20146

1249-2014 (032, 633)

Kaarinaa palvelevan joukkoliikenteen nousukorvaussopimus

Tiivistelmä:

Kaarinaa palvelevan joukkoliikenteen nousukorvaussopimus.

Tksjlk § 105

Ympäristötoimialan kehittämispäällikkö Jari Paasikivi 14.5.2014:

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti 9.4.2014 § 63, että Kaarinan Kuusiston alueen joukkoliikenne järjestetään 1.7.2014 alkaen nousukorvausliikenteenä. Lisäksi samassa kokouksessa lautakunta merkitsi tiedoksi Piikkiön liikennettä koskevat liikennöitsijöiden vastaukset tarjottuun nousukorvaukseen.

Kuusiston liikennettä koskeva päätösosuus 9.4.2014 lautakunnan kokouksesta: Nousukorvaus on kunkin 12 kk:n ensimmäisten 70.000 matkan osalta 2,50 euroa (alv 0) koneellisesti kirjattua korttimatkaa kohden ja 1,00 euroa (alv 0) koneellisesti kirjattua korttimatkaa kohden tämän matkamäärän ylittävältä osalta. Kertalippukustannukset menevät lyhentämättömänä liikennöitsijälle ja kertalippuvaihtoja ei korvata. Autolaitekustannus on 20 euroa kuukaudessa (alv 0) ensimmäisten 10 laitteen osalta siirtymäajan liikennöintisopimusta kohti ja tämän ylittävältä osalta 100 euroa kuukaudessa (alv 0).

Piikkiön liikenteen järjestäminen 1.7.2014 alkaen (jatkoneuvottelut): Piikkiön liikenteen järjestämisestä on jatkettu neuvotteluja liikennöitsijöiden ja Kaarinan kaupungin kanssa 9.4.2014 jälkeen.

Koska vain J. Vainion Liikenne Oy hyväksyi nousukorvaustarjouksen, on yhtiön kanssa jatkettu sopimusneuvotteluja nousukorvauslähtökohdista. Alkuperäisessä päätöksessä Piikkiön suunnalla tarjottiin kaikille liikennöitsijöille yhteensä ensimmäisestä 210.000 matkasta nousukorvausta 2,5 € ja sen jälkeisistä matkoista 1 €. Koska jatkoneuvotteluissa on esillä ollut vain J. Vainio Liikenne Oy:n matkamäärät, on kokonaismatkamääriä nousukorvaussopimuksen liittyen jouduttu tarkastelemaan uudelleen.

Nousukorvaussopimusneuvotteluissa on päädytty ja Kaarinan kaupunki on hyväksynyt lähtökohdan, jossa Kuusiston liikenteen järjestämisestä tehdyn päätökseen yhdistettynä tarjottaisiin Kuusiston ja Piikkiön liikenteestä yhteensä J. Vainion Liikenne Oy:lle ja Ab Skärgårdsvägen-Saaristotie Oy:lle nousukorvausta 2,5 € enintään 150.000 matkasta ja sen jälkeisistä matkoista nousukorvaus olisi 1 € per matka.

Seudullinen joukkoliikenne on valmistellut oheisen sopimusluonnoksen Turun kaupunkiseudun joukkoliikenneviranomaisen ja J. Vainion Liikenne Oy:n ja Ab Skärgårdsvägen-Saaristotie Oy:n välille.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa 14.5.2014:

Oheismateriaali 1Nousukorvaussopimusluonnos Turku-Kaarina-Kuusisto -liikenteestä ja Turku-Kaarina-Piikkiö -liikenteestä

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevan Kaarinan aluetta koskevan nousukorvaussopimuksen ja oikeuttaa joukkoliikennetoimiston tekemään siihen vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia.

Tämä asiakohta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Pöytäkirja tarkastettiin tältä osin heti kokouksessa.

Jakelu

tiedAb Skärgårdsvägen-Saaristotie Oy
tiedJ. Vainion Liikenne Oy
tpvJokinen Martti
tiedJoukkoliikennetoimiston henkilökunta
tiedKaarinan kaupunki
tiedVarsinais-Suomen ELY-keskus
tiedWestern Systems Oy / Markkula Lauri
tiedKaupunginhallitus
tpvHellström Henri
tpvPaasikivi Jari