Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta6609.04.20147

13722-2013 (032)

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen hinnat muiden kuin päälipputuotteiden osalta

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään päätettäväksi muiden kuin päälipputuotteiden hinnat sekä lipputuotteiden käyttöehdot. Hinnat ja käyttöehdot ovat pääosin samat kuin Turun paikallisliikenteessä tällä hetkellä.

Tksjlk § 66

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 2.4.2014:

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti 19.3.2014 § 56 tärkeimpien bussilippujen hinnoista ja alennusperusteista. Päätös perustui kuntien antamiin lausuntoihin lippujen hinnoittelusta, alennusryhmistä ja ikärajoista. Kunnat valtuuttivat samalla lautakunnan päättämään muista lipputuotteista ja niiden hinnoista ja lipputuotteiden käyttöperusteista.

Esitän seuraavia hintoja ja/tai alennuksia ja käyttöehtoja otettaviksi käyttöön kaupunkiseudun joukkoliikenteessä 1.7.2014 alkaen.

Lippuhinnat ja alennukset

Tuplakortin hinta sama kuin kausikortin hinta: aikuisille 52 euroa (alv 10 %) ja nuorille ja opiskelijoille 36 euroa (alv 10 %). Korttia ei voi tällä hetkellä ladata netissä.

90 vuorokauden kausikortin hinta 140 euroa (alv 10 %). Nykyinen hinta Turun paikallisliikenteessä on 130 euroa. Nettialennus 90 vuorokauden kausikortissa 10 euroa kuten nytkin.

180 vuorokauden kausikortin hinta 260 euroa (alv 10 %). Hinta perustuu samaan periaatteeseen kuin Turun paikallisliikenteessä nykyään, eli kuusi kuukautta voimassa olevan kortin saa viiden kuukauden hinnalla.

Päiväalennus 0,25 euroa (alv 10 %) kello 9 ja 12.59 välisenä aikana alennusryhmän 1 asiakkaille eli nuorille, opiskelijoille, senioreille ja vammaisille. Tämä alennus on tällä hetkellä voimassa Turun paikallisliikenteessä.

Yölisä 1 (alv 10 %) euroa kello 23 ja 04 välisenä aikana kertalippumatkoilla ja arvokorttimatkoilla. Tämä hinta on tällä hetkellä voimassa Turun paikallisliikenteessä.

Opettajien luotollisten korttien matkanhinnat 1,30 euroa (alv 0). Opettajien luotollisen kortin hinta on Turussa nyt 1,00 euroa (Jlk 7.12.2006 § 236).

Yhden vuorokauden matkailijalippuhinta 7 euroa (alv 10 %) ja sitä seuraavat päivät 3 euroa päivää kohti. Hinta nousee tällöin yhteensä 1 euroa kaikissa 1-14 vuorokauden tuotteissa.

24 tunnin matkailijakortti kuljettajalta ostettuna samoin kuin 24 tunnin tekstiviestilippu 7,50 euroa (alv 10 %). Nykyinen hinta Turun paikallisliikenteessä 6,50 euroa.

Mobiililippujen hinnat ovat kertalipun ja matkailijalipputuotteiden hinnan mukaiset + maksutapalisä.

Tasarahalatauksilla saatavat lisäpäivät aikuisten kausikortilla 20 eurolla 10 lisäpäivää (nykyään Turussa 11 lisäpäivää). Alennusryhmän 1 kausikorteilla 10 eurolla 8 lisäpäivää kuten nytkin (uutena ryhmänä seniorit) ja alennusryhmän 2 kausikorteilla eli lapsilla 10 eurolla 10 lisäpäivää kuten nytkin.

Muiden tuotteiden hinnat

Aikataulukirjan hinta 1,00 euroa (alv 24 %). Tämä hinta on tällä hetkellä voimassa Turun paikallisliikenteessä.

Linjakartan hinta 2,00 euroa (alv 24 %). Hintaa ehdotetaan nostettavaksi nykyisestä Turun yhdestä eurosta, koska linjakarttojen painatuskustannukset ovat kasvaneet merkittävästi.

Uuden kortin ostajalle annetaan suojakotelo maksutta. Muutoin suojakotelon hinta 1,00 euroa (alv 24 %). Tämä hinta on tällä hetkellä voimassa Turun paikallisliikenteessä.

Uuden kortin lunastusmaksu on 5,00 euroa (alv 24 %). Tämä hinta on tällä hetkellä voimassa Turun paikallisliikenteessä.

Rahtimaksu 6 euroa (alv 24 %) eli kaksi kertaa kertalipun hinta. Rahtimaksu perustuu Turun paikallisliikenteessä tälläkin hetkellä kertalipun hintaan (2 x kertalippu).

Muut käyttöehdot

Aikuisten kausikortit samoin kuin kestokortit ja suoraveloitteiset kortit ovat haltijakohtaisia. Kausikortteihin kirjataan kuntalaisuus, mutta korttia voi kuitenkin käyttää esim. perheenjäsenet, jolloin bussia voi helpommin hyödyntää perheen ”kakkosautona”.

Alennusryhmien 1 ja 2 kausikortit ovat henkilökohtaisia, koska ne sisältävät erityisiä, henkilöön perustuvia alennuksia.

Aikuisten arvokortit ovat haltijakohtaisia.

Alennusryhmien 1 ja 2 arvokortit ovat henkilökohtaisia, koska ne sisältävät erityisiä, henkilöön perustuvia alennuksia. Arvokortilla voi kuitenkin maksaa myös samaan ikäryhmään kuuluvan, maksimissaan kahden muun henkilön matkan.

Tupla yhdistelmäkortit ovat aikuisilla haltijakohtaisia ja opiskelijoilla ja nuorilla henkilökohtaisia.

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että 1.7.2014 alkaen

PäätösEhdotus hyväksyttiin joukkoliikennejohtajan kokouksessa täydentämästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

tiedIQ Payments Oy
tiedJoukkoliikennetoimiston henkilökunta
tiedKaarinan kaupunki
tiedLiedon kunta
tiedNaantalin kaupunki
tiedOy Matkahuolto Ab
tiedRaision kaupunki
tiedRuskon kunta
tiedVarsinais-Suomen ELY-keskus
tiedJokinen Martti
tiedSivistystoimiala