Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta5719.03.20143

3196-2013 (002, 633)

Matkakorttien latauksen jatkuminen busseissa

Tiivistelmä: -

Tksjlk § 57

Kehittämispäällikkö Jari Paasikivi 18.3.2014:

Taustaa:

Joukkoliikennelautakunta päätti 17.4.2013 § 77 tavoitteesta bussikorttien ajoneuvolatauksen lopettamiseksi 30.6.2014 mennessä. Tavoite kytkettiin osaksi maksu- ja informaatiojärjestelmäuudistusta sekä seutuliikenteen aloitusta.

Koska maksu- ja informaatiojärjestelmähanke ei ole pystynyt toteuttamaan uudistusta kaikilta osin tavoitellussa aikataulussa tekee bussikorttien ajoneuvolatauksen lopettaminen asiakkaille hankalaksi matkustuskauden uudistamisen tai matkakortin lisälatauksen. Keskeisimpinä perusteluina jatkaa määräajalla bussikorttien lataamista busseissa ovat:

Edellä mainituista syistä johtuen ja peilaten maksu- ja informaatiojärjestelmähankkeen nyt päivityksen alla olevaan uuteen vaiheistukseen, tarvitaan ajoneuvolatausta matkustamisen helppouden varmistamiseksi vielä ainakin 6-12 kuukautta. Koska keskitalvi ja matkustamisen kannalta suurimmat käyttäjäkuukaudet heti vuoden vaihteen jälkeen osuvat tuohon 6 kuukauden kohtaan, ei tällaisen muutoksen toteuttaminen siinä kohdissa ole järkevää, vaikka tekniset valmiudet asialle on jo saavutettu siinä kohdin. Lisäksi myyntipisteverkoston laajennusten on hyvä olla ollut toiminnassa jo muutamia kuukausia ennen kuin tällainen merkittävästi palvelutapahtumia lisäävä muutos otetaan käyttöön. Kun huomioidaan nämä tekijät sekä aiemmin mainittu projektin etenemisaikataulu, on perusteltua siirtää latausten lopettaminen kesään 2015. Näin ollen muutos tapahtuu matkustamisen kannalta hiljaisimpana aikana. Lisäksi rauhallinen eteneminen asiassa antaa mahdollisuuden varmistaa palveluverkoston toimivuus muutostilanteessa ja sen jälkeen, sekä erityisesti antaa aikaa tiedottaa muutoksesta ja uusista käytännöistä asiakkaille.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 18.3.2014:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää jatkaa määräajan bussikorttien ajoneuvolatausta Turun seudun joukkoliikenteessä. Bussikorttien latauksen lopettaminen ajoitetaan kesään 2015. Tavoiteaika on 30.6.2015, mutta muutoksen voimaantuloa voidaan aikaistaa tai myöhentää joukkoliikennejohtajan päätöksellä muutamia viikkoja, jos se on myynnillisesti ja asiakasviestinnällisesti tarpeellista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedJalobus Oy
tiedJoukkoliikennetoimiston henkilökunta
tiedKaarinan kaupunki
tiedLehtisen Linja Oy
tiedLiedon kunta
tiedLinjaliikenne Muurinen Oy
tiedLinjaliikenne Nyholm Oy
tiedLänsilinjat Oy
tiedNaantalin kaupunki
tiedOy Andersson Ab
tiedRaision kaupunki
tiedRuskon kunta
tiedSL-Autolinjat Oy
tiedTurun Citybus Oy
tiedTurun Kaupunkiliikenne Oy
tiedTurun Linja-autoilijain Oy (TLO Oy)
tiedV-S Bussipalvelut Oy
tpvJokinen Martti
tpvHellström Henri
tpvPaasikivi Jari