Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta3426.02.20147

1249-2014 (032, 633)

Nousukorvaus Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ja Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan välillä, koskien ELY:n Liedon kautta kulkevaa liikennettä

Tiivistelmä:

Kaupunkiseudun ulkopuolelta tulevalle Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen hankkimaan joukkoliikenteeseen maksettava nousukorvaus Turun kaupunkiseudun kuntien alueella matkustavista.

Tksjlk § 34

Suunnittelupäällikkö Henri Hellström 19.2.2014:

Varsinais-Suomen ELY-keskus kilpailuttaa Someron ja Marttilan liikennettä, jonka toisena päätepisteenä on Turku. Vuorot kulkevat Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan toimivalta-alueella. Nämä vuorot tarjoavat palvelua Liedon Yliskulman ja Nuolemon väliselle alueelle Lietoon ja Turkuun matkustaville.

Lieto liikenteen järjestämistapaa hyväksyessään, edellytti että Yliskulman palvelutarjonnassa otetaan huomioon pidemmältä tuleva liikenne.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa on käyty neuvotteluja nousukorvauksesta, joka maksettaisiin Turun kaupunkiseudun alueella vuoroissa Turun kaupunkiseudun matkalipuilla maksavista asiakkaista. Kyseisten vuorojen matkamääristä on tehty arvioita, joiden varassa on laskettu nousukorvauksen suuruutta. Laskelmissa on otettu huomioon myös kustannustaso, joka syntyisi liikenteen järjestämisestä omana liikenteenä. Lisäksi laskelmia on peilattu myös muilla suunnilla käynnissä oleviin nousukorvauslaskelmiin. Tällöin on päädytty esittämään nousukorvaukseksi 1,85 euroa jokaista nousevaa matkustajaa kohden. Vuoroilla arvioidaan kulkevan noin 28 800 matkustajaa vuodessa. Tällöin nousukorvauksella 1,85 €/matka arvioidaan tulevan noin 53 200 euron vuosikustannus.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 19.2.2014:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää hyväksyä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kanssa neuvotellun nousukorvauksen 1,85 euroa/matkustaja Liedon suunnan ELY-keskuksen järjestämässä liikenteessä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLiedon kunta
tiedVarsinais-Suomen ELY-keskus
tiedKorte Sirpa