Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta1805.02.20146

1245-2014 (633)

Ehdotus kouluvuoden työskentelyaikojen yhtenäistämiseksi Turun kaupunkiseudulla

Tiivistelmä:

Lautakunnalle ehdotetaan, että se pyytää kaupunkiseudun kuntia ajoittamaan koulujen lomakaudet yhtenäisellä tavalla. Tällä tavalla vähennetään kuntien liikennöintikustannuksia ja vähennetään virheiden riskiä liikennöinnissä.

Tksjlk § 18

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 31.1.2014:

Kaupunkiseudun kunnat järjestävät joukkoliikenteen yhdessä 1.7.2014 alkaen. Yhteinen liikenne sisältää myös koululaisliikenteen. Eri kunnilla on jossain määrin erilaisia loma-aikoja. Sekä kustannusten että bussiaikataulujen selkeyden takia olisi hyvä, jos kaikilla viranomaisalueeseen kuuluvilla kunnilla olisi yhtenäiset loma-ajat. Tällöin vältyttäisiin kunnille kohdistuvilta ylimääräisiltä liikennöintikustannuksilta ja myös virheiltä, joita erilaiset koululaislinjojen ajopäivät voivat aiheuttaa liikennöinnissä.

Kunnat ovat todennäköisesti jo päättäneet lukuvuoden 2014-2015 työskentelyajoista. Pyyntö koulujen lomakausien yhtenäistämiseen koskee täten lukukausia syksystä 2015 alkaen.

Seudullinen joukkoliikenne ja sivistystoimiala ovat Turussa sopineet, että koululaisliikennettä ei järjestetä mahdollisina koulujen järjestäminä lauantaikoulupäivinä. Poikkeus on kuitenkin lukukauden päätöspäivä, vaikka se sattuisikin lauantaille. Lisäksi on sovittu, että koulu ei ala normaalia myöhemmin lukukauden ensimmäisenä päivänä eikä ensimmäistä koulupäivää varten näin tarvitse ylimääräisiä kustannuksia aiheuttavia lisävuoroja. Tämä tapa olisi hyvä laajentaa koko kaupunkiseudulle.

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää esittää kaupunkiseudun kunnille, että ne yhtenäistävät kouluvuoden työskentelyajat syksystä 2015 alkaen siten, että lukukausi alkaa ja päättyy kunnissa samana päivänä ja että lukuvuoden aikana lomakaudet kuten syysloma ajoittuvat samoille päiville. Lautakunta myös ehdottaa, että lukukauden ensimmäisenä päivänä ei olisi poikkeuksellisia koulun alkamisaikoja. Näillä menettelyillä vähennetään kuntien maksamia liikennöintikustannuksia ja selkeytetään bussiliikenteen aikatauluja.

Lisäksi Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että se ei järjestä koulukuljetuksia lauantaipäivinä lukuun ottamatta mahdollisia lukukauden päättöpäiviä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKaarinan kaupunki
esiLiedon kunta
esiNaantalin kaupunki
esiRaision kaupunki
esiRuskon kunta
esiKaupunginhallitus