Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta515.01.20145

54-2014 (061, 065)

Maksu- ja informaatiojärjestelmä uudistus: Ajoneuvolaitteiden kokonaismäärän tarkennus

Tiivistelmä:

Maksu- ja informaatiojärjestelmäuudistuksessa uudistetaan osana kokonaisuutta myös busseihin sijoitetut rahastuslaitteet, itsepalvelulukijat ja niiden tarvitsemat oheislaitteet.

Tksjlk § 5

Kehityspäällikkö Jari Paasikivi 30.12.2013:

Tarjousmateriaaleissa ilmoitettiin, että laitteita tarvittaisiin 210 ajoneuvoon ja asennussarjoja tarvittaisiin 235 ajoneuvoon. Ajoneuvomäärä ilmoitettiin varovaisuuden periaatetta noudattaen, koska tarjouspyynnön jättämisen aikaan ei ollut vielä täysin varmaa kaikkien kuntien jatkaminen osana viranomaisaluetta, saati sitten lopullisia päätöksiä pääasiallisista linjastokokonaisuuksista tai vuorotarjonnasta linjoilla.

Nyt kun on suhteellisen selkeä kuva joukkoliikennetarjonnasta viranomaisalueella, on tehty uudelleen tarvearvio ajoneuvolaitteista lopullisen hankintamäärän ilmoittamiseksi INIT:lle. Kilpailutus mahdollisti lisälaitteiden hankinnan.

Heinäkuussa 2014 alkavalle ja sen jälkeiselle talvikaudelle on arvioitu tarvittavan käyttöön noin 235-240 laitetta, kun huomioidaan myös vara-autot. Lisäksi on todettu olevan hyvä ostaa sisään noin 10 % lisälaitteita, jotka mahdollistavat liikenteen laajentamisen, kilpailutustilanteissa laitteiden tarjoamisen kilpailutuksen voittajalle jo ennen liikenteenaloituspäivää, jne.

Lisäksi on tarkistuksen yhteydessä todettu ajoneuvoluetteloa läpi käymällä, että Turun sisäisissä palveluliikenteen ajoneuvoissa on asennettuna kaksi itsepalvelulukijaa, jolloin niitä tarvitaan noin 10 kpl enemmän kuin varsinaisia rahastuslaitteita.

Tarkastuslaskennan jälkeen ajoneuvolaitteiden kokonaismääräksi esitetään seuraavia määriä:

50 lisärahastuslaitteen ja –asennussarjan sekä 60 lisäitsepalvelulukijan hankinnan arvo on yhteensä 277.016,15 euroa. Hankinta voidaan kattaa maksu- ja informaatiojärjestelmä hankintaan varatusta investointibudjetista.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 7.1.2014:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää hankkia INIT:ltä joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmästä tehdyn sopimuksen puitteissa lisää 50 kappaletta rahastuslaitteita ja asennussarjoja sekä 60 kappaletta itsepalvelulukijoita, jolloin laitteiden kokonaismäärä on:

Tämän asiakohdan osalta pöytäkirja tarkastetaan kokouksessa.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan erikseen tehtävällä tilauksella

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Pöytäkirja tarkastettiin tältä osin heti kokouksessa.

Jakelu

tiedINIT Innovative Informatikanwendungen in Transport-, Verkehrs- und Leitsystemen GmbH
tiedJokinen Martti
tiedMykrä Timo
tiedNylund Tero
tpvPaasikivi Jari