Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta20513.11.20131

12642-2013 (065, 633)

Konesalipalveluiden ja järjestelmälisenssien hankinta Kuntien Tiera Oy:ltä joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmää varten

Tiivistelmä: -

Tksjlk § 205

Kehityspäällikkö Jari Paasikivi 11.11.2013:

Turun seudun joukkoliikenneviranomainen on aikaisemman päätöksen mukaisesti päättänyt hankkia INIT Gmbh:lta joukkoliikenteen uuden maksu- ja informaatiojärjestelmän seudullisen viranomaisen käyttöön.

Jo hankintaprosessin aikana tehdyissä tilaajan tekemissä määritelmissä oli määritetty, että joukkoliikenneviranomaisen järjestelmät tullaan sijoittamaan osaksi Turun IT-kokonaisuutta, jonka palvelimet sijoitetaan uuteen rakenteilla olevaan konesaliin.

Uudessa järjestelmässä on päädytty aikaisemmasta poiketen keskittämään palvelinpalvelut osaksi kaupunkien omia IT-ratkaisuja. Aiemmassa yhteishankinnassa TLO.n kanssa on osa palvelimista ollut operaattoreiden vastuulla, osa on ollut ulkoistettuna toimittajille ja osa on ollut omassa hallussa. Nyt haluttiin linjata tarkemmin kokonaisuus omaan hallintaan, joka voidaan tarvittaessa myös kilpailuttaa uudelleen vaikka kesken INIT-sopimuskauden.

Tehtyjen linjausten mukaisesti Turun seudun joukkoliikenneviranomainen on pyytänyt tarjousta Kuntien Tiera Oy:ltä konesalipalveluista ja järjestelmän käyttämistä yleislisensseistä sekä muista tarvittavista oheispalveluista. Kuntien Tiera on jo aiemmin valittu koko Turun uuden konesalin palveluoperaattoriksi.

Kuntien Tiera Oy on antanut tarjouksen konesalipalveluista, mutta lisenssien hinnoista on saatu vain budjetäärinen arvio, koska tarvittavia lisenssejä on tarkennettu tarjouksen pyytäjän toimesta vielä hiljattain.

INIT-keskusjärjestelmä tarvitsee toimiakseen tietyn suorituskyvyn ja toiminnallisuudet, joiden pohjalta on tilaaja yhdessä Kuntien Tieran kanssa määritellyt käytettäväksi seuraavia palvelimia sekä järjestelmälisenssejä (Suluissa on ilmoitettu Tieran ilmoittama yksikköhinta tuotteelle (alv 0%)):

Palvelimet ja levytila:

3 x Peruspalvelin IBM x3650 M4 (tarjottu hinta 310,00 €/kk/kpl ja asennus 400,00 €/kpl) (Tarkemman teknisen määrittelyn yhteydessä tullut myöhemmin esiin tarve nopeammille prosessoreille, hintavaikutus arviolta +50,00 €/kk/kpl)

Virtualisoitu levypinta tuotantokäyttöön:

Virtualisoimaton levy varmistuskäyttöön:

Ulkopuolinen virtuaalipalvelin järjestelmän varmistuskäyttöön:

Lisenssit:

6 x VmWare (budjettiarvio 100,00 €/kk/kpl)

3 x Windows (budjettiarvio 100,00 €/kk/kpl)

6 x Veeam Backup Essentials standard (budjettiarvio 20,00 €/kk/kpl)

Kuntien Tiera on ilmoittanut, että laitteistojen toimitus- ja asennusaika on noin 8 viikkoa.

Hankintaa ei erikseen tarvitse kilpailuttaa, vaan Turun seudun joukkoliikenneviranomainen voi suoraan tehdä hankinnan Kuntien Tiera kanssa, koska Kuntien Tiera on suoraan kuntien omistama yhtiö, joka hankkii keskitetysti kilpailuttamalla kuntien tarvitsemia IT-palveluita.

Sopimusosapuolina hankinnassa ovat Turun seudun joukkoliikenneviranomainen ja Kuntien Tiera Oy. Neuvottelujen aikana mietittiin myös hankinnan kierrättämistä Turun IT:n kautta, mutta siinä ei nähty saavutettavan mitään etua, joten parhaan läpinäkyvyyden takaamiseksi päädyttiin siihen, että sopimus on suoraan joukkoliikenneviranomaisen ja Kuntien Tiera Oy:n välinen.

Liite 1Kuntien Tiera Oy:n tarjous 30.10.2013 käyttö(konesali)palveluiden toimittamisesta

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 11.11.2013:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta oikeuttaa seudullisen joukkoliikenteen solmimaan sopimuksen Kuntien Tiera Oy:n kanssa seuraavista palveluista:

Palvelimet joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmää varten:

3 x Peruspalvelin IBM x3650 M4 (tarjottu hinta 310,00 €/kk/kpl ja asennus 400,00 €/kpl) + prosessorien nopeuden nosto noin +50,00 €/kk/kpl.

Virtualisoitu levypinta tuotantokäyttöön:

Virtualisoimaton levy varmistuskäyttöön:

Ulkopuolinen virtuaalipalvelin järjestelmän varmistuskäyttöön:

Laitteisto- ja levytilan tarjottuja/arvioitu hinta, yhteensä 1490,00 €/kk ja asennus 1.200,00 €.

Lisenssit järjestelmän toimintaa varten:

6 x VmWare (budjettiarvio 100,00 €/kk/kpl)

3 x Windows (budjettiarvio 100,00 €/kk/kpl)

6 x Veeam Backup Essentials standard (budjettiarvio 20,00 €/kk/kpl)

Lisenssien arvioitu yhteishinta on 1.020,00 €/kk.

Muista sopimusehdoista sovitaan joukkoliikennetoimiston ja Kuntien Tiera Oy:n kesken. Sopimuksessa hyödynnetään mahdollisuuksien mukaan samoja periaatteita, kuin on sovittu Turun kaupungin ja Kuntien Tiera Oy:n välisissä muissa vastaavissa sopimuksissa.

Lisäksi Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää tarkastaa pöytäkirjan tämän asian osalta heti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKuntien Tiera Oy
tpvJokinen Martti
tiedNylund Tero
tpvPaasikivi Jari
tiedRailoma Juha


Liitteet:

Tksjlk § 205
Liite 1:Kuntien Tiera Oy:n tarjous 30.10.2013 käyttö(konesali)palveluiden toimittamisesta