Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta15021.08.20136

9099-2013 (015)

Joukkoliikenteen asiakaslehden toimitusneuvosto

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, ettei joukkoliikenteen asiakaslehdelle nimetä enää toimitusneuvostoa.

Tksjlk § 150

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 15.8.2013:

Joukkoliikenne julkaisee kerran vuodessa asiakaslehteä, joka jaetaan turkulaisiin talouksiin turkupostin liitteenä. Lehden nimi on Bussaillaan, ja siinä kerrotaan joukkoliikenteen ajankohtaisista kuulumisista, lipputuotteista, sähköisistä palveluista, jne. Lehdessä on myös asiakashaastatteluja.

Lehti jaetaan vielä tänä vuonna vain turkulaisiin talouksiin, koska markkinoitavat lipputuotteet ja palvelut koskevat vain Turkua. Vuodesta 2014 alkaen lehti jaetaan koko kaupunkiseudulle, kun joukkoliikenne kaupunkiseudulla muuttuu yhteiseksi.

Joukkoliikenteen asiakaslehdelle on aikaisempina lautakunta- ja johtokuntakausina perustettu ns. toimitusneuvosto, jossa on ollut lautakunnan edustus. Edellisen kauden toimitusneuvostoon kuuluivat lautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Olemme yhdessä nykyisten puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan kanssa todenneet, että nykyään lehti on puhtaasti joukkoliikenteen tiedottamiseen ja markkinointiin keskittyvä lehti, eikä aiemmanlaiselle toimitusneuvostolle ole tarvetta. Markkinointi- ja tiedotustoiminta kuuluu seudullisen joukkoliikennetoimen toimintasäännön 3 § mukaan joukkoliikennejohtajan päätösvaltaan.

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että joukkoliikenteen asiakaslehdelle ei nimetä enää toimitusneuvostoa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli kehityspäällikkö Jari Paasikivi.

Jakelu

tiedMainostoimisto Namutehdas Oy
tiedKorte Sirpa