Dnro 7691-2013 (633)

 

Liite 1

 

 

Jäsen Juha Heikkilän aloite liittyen linja-autoliikenteen reittimuutokseen Kauppakeskus Celsiuksen alueella

 

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnassa oli 19.6.2013 käsittelyssä pykälä koskien Kauppakeskus Celsiuksen alueen joukkoliikennejärjestelyjä. Kauppakeskus Celsiuksen yrittäjä Patrik Anckarin aloitteessa todetaan: ”Reitin 2A päätepysäkki on tällä hetkellä Ohikulkutien toisella puolella CELSIUS –liikekeskusta vastapäätä Kuninkaankaarella. Reitti olisi ilmeisen helposti jatkettavissa alikulun kautta Vahdontielle Ohikulkutien alta kohti Ruskoa kääntyen Kuninkaanväylälle ja edelleen Kuninkojantielle, Ikean liikenneympyrästä takasin Kuninkojankaarelle ja tästä normaalireittiä takaisin keskustaan.”

 

Lautakunnassa asiaan liittyvä päätösesitys oli muotoa: ”Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että linjalle 2/2A ei ole tällä hetkellä taloudellista mahdollisuutta lisätä liikennettä ja että voimassa olevaa siirtymäajan liikennöintisopimusta ei tule loukata reittimuutoksella. Lisäksi lautakunta merkitsee Kauppakeskus Celsiuksen aloitteen käsitellyksi.” mikä tuli yksimielisesti hyväksytyksi.

 

Katson kuitenkin että Kauppakeskus Celsiuksen alueen joukkoliikenneratkaisut on järjestettävissä pienin muutoksin. Tällä hetkellä Ruskolle ja Vahdolle liikennöivät linja-autot ajavat perusreittiväylänään Kuninkojantie. Näitä (siis Ruskolle ja Vahdolle suuntautuvia) reittejä hieman muuttamalla asia saataisiin hoidettua. Aloitteena esitänkin että Turun joukkoliikennetoimisto ja siirtymäajan liikennettä hoitava liikennöitsijä (Turun Linja-autoilijain Osakeyhtiö) aloittavat neuvottelut mahdollisimman pikaisesti seuraavasta:

-Neuvotteluosapuolet ottavat yhteyttä Kauppakeskus Celsiukseen tiedustellakseen tarkoituksenmukaista kellonaikaväliä reittimuutokselle

-Kauppakeskus Celsiuksen kautta kulkeva reitti olisi Ruskon suunnasta tultaessa Kuninkojatie – Kuninkaanväylä – Vahdontie – Kantatie 40(Ohitustie) – Kuninkojantie ja Turun suunnasta tultaessa Kuninkojantie – Kantatie 40(Ohitustie) – Vahdontie – Kuninkaanväylä – Kuninkojantie

 

Aikaa lisäkierrokseen kuluu noin neljä minuuttia, linja-autoyhteydet Kauppakeskus Celsiukseen saadaan luonteviksi ja olemassa olevia siirtymäajan liikennöintisopimuksia ei loukata.

 

Turussa 19.6.2013

 

Juha Heikkilä, Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan lietolaisjäsen (vas)