Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta14119.06.20132

785-2013 (60)

Joukkoliikennejohtajan päätökset

Tiivistelmä: -

Tksjlk § 141

Joukkoliikennetoimisto 18.6.2013:

Päätöspöytäkirja on nähtävänä kokouksen sihteerillä.

17.6.2013 § 16 (7442-2013): Hakemuslomakkeesta luopuminen opiskelijan bussikorttia päivitettäessä

Opiskelijan pitää tällä hetkellä täyttää opiskelijakorttihakemuslomake päivittäessään palvelutoimistossa bussikortillaan olevaa opiskelijatietoa. Kuitenkin, jos henkilön bussikortilla on valmiina asiakasryhmätietona opiskelija, joko voimassaolevana tai päivittämättömänä, tiedon päivittämiseen seuraavaksi tai meneillään olevaksi lukukaudeksi riittäisi voimassaolevan opiskelijakortin näyttäminen. Todistamiseen kelpaa opiskelijaliiton (SAMOK, SYL, SAKKI ja SLL) kortti, jossa on voimassaoleva lukuvuositarra.

Lomakkeen käytöstä luopuminen opiskelijakortin päivittämisen yhteydessä nopeuttaisi huomattavasti asiakaspalvelutilanteita ja näin vähentäisi palvelutoimiston ruuhkautumista etenkin alkusyksystä, jolloin opiskelijat tulevat tekemään uusia bussikortteja sekä päivittämään olemassa olevia korttejaan.

Hakemuslomake olisi kuitenkin edelleen täytettävä kun opiskelija-alennustieto laitetaan kortille ensimmäistä kertaa, ts. kun kortilla ei ole nähtävissä voimassaolevaa tai päivittämätöntä opiskelijatietoa. Hakemuslomake, ja siinä oppilaitoksen todistus, olisi myös täytettävä opiskelijatietoa päivitettäessä silloin, jos opiskelijalla ei ole mitään yllämainituista opiskelijakorteista tai jos kortissa ei ole uusinta lukuvuositarraa.

Joukkoliikennejohtaja päätti, että opiskelija voi ilman hakemuslomaketta 1.8.2013 alkaen päivittää bussikortillaan ennestään olevaa opiskelijatietoaan esittämällä voimassaolevan opiskelijaliitto SAMOK:in, SYL:in, SAKKI:n tai SLL:än opiskelijakortin, jossa on voimassaoleva lukuvuositarra.   

Hakemuslomaketta on käytettävä silloin, kun opiskelija-alennusta haetaan kortille ensimmäistä kertaa. Hakemuslomaketta, joka sisältää oppilaitoksen todistuksen, on käytettävä bussikortin opiskelijatietoa päivitettäessä myös siinä tapauksessa, että opiskelijalla ei ole mitään yllämainituista opiskelijakorteista tai jos kortissa ei ole uusinta lukuvuositarraa.


Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 18.6.2013:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää merkitä joukkoliikennejohtajan päätöspöytäkirjan tietoonsa saatetuksi ja päättää samalla, ettei se siirrä sitä käsiteltäväkseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.