Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta12319.06.20131

3928-2013 (065, 633)

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmän käyttöönoton konsultointi

Tiivistelmä:

Ei julkinen asia. Salassapidon peruste: Laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 6.1 § 3 kohta.

Tksjlk § 123

Kehityspäällikkö Jari Paasikivi, hankinta- ja logistiikkakeskus/tuoteryhmäpäällikkö Timo Mykrä 12.6.2013:

Hankinta- ja logistiikkakeskus on Turun seudullisen joukkoliikenteen toimeksiannosta pyytänyt tarjouksia joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmän käyttöönoton konsultoinnista.

Hankinnasta on lähetetty 23.4.2013 ilmoitus Hilma-ilmoituskanavaan (www.hankintailmoitukset.fi ) julkaistavaksi EU:n viralliseen lehden (EUVL)täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED)-tietokannassa EU:n laajuisesti. Tarjouspyyntö julkaistiin internetissä Turun kaupungin sivuilla 23.4.2013.

Annettuun määräaikaan, 3.6.2013 klo 11:00, mennessä saapui tarjous seuraavilta kahdelta (2) tarjoajalta:

HiQ Finland Oy

Movea Trafikkonsult AB

Tarjoukset arvioitiin kolmessa vaiheessa:

1) tarjoajien kelpoisuus

2) tarjouspyynnön mukaisuus

3) tarjousten vertailu

Tarjoajien kelpoisuus

Hankintalain 56 § mukaan hankintayksikkö voi esittää ehdokkaiden tai tarjoajien rahoituksellista ja taloudellista tilannetta, teknistä suorituskykyä ja ammatillista pätevyyttä sekä laatua koskevia vaatimuksia sekä vaatia ehdokkaita ja tarjoajia esittämään niihin liittyviä selvityksiä.

Vaatimusten ja niiden täyttymisen todistamiseksi pyydettävien selvitysten tulee liittyä ehdokkaan ja tarjoajan edellytyksiin toteuttaa hankinta, ja ne on suhteutettava hankinnan luonteeseen, käyttötarkoitukseen ja laajuuteen. Vaatimuksista ja selvityksistä on ilmoitettava hankintailmoituksessa. Ehdokkaat tai tarjoajat, jotka eivät täytä hankintayksikön asettamia vähimmäisvaatimuksia, on suljettava tarjouskilpailusta.

Tarjouspyynnössä mainittiin, että hankittava konsultointipalvelu sisältää seuraavat tehtävät:

Tekniseen suorituskykyyn ja ammatilliseen pätevyyteen liittyen tarjouspyynnössä vaadittiin, että tarjotulla konsultilla tulee olla (tarjouspyynnön vaatimukset 5-8):

Joukkoliikenteen maksu- informaatiojärjestelmän käyttöönoton konsultointi sisältää tarjouspyynnön mukaisesti ohjelmiston, ajoneuvolaitteiden, migraation, eri maksujärjestelmien ja koko järjestelmän yhteensovittamisen suunnittelua ja toteutuksen tukemista.

HiQ Finland Oy:n tarjoamalla konsultilla on kokemusta joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmän yhdeltä maksujärjestelmän osa-alueelta, mobiililippujärjestelmästä, jonka avulla matkapuhelinten käyttäjät voivat tilata julkisen liikenteen matkalippuja tekstiviesteinä. Kyseinen osa-alue on vain pieni osa kokonaisuudesta. Konsultin kokemus ei täytä tarjouspyynnössä asetettuja vaatimuksia.

Vaatimukset ja niiden täyttyminen on suhteutettava hankinnan luonteeseen, käyttötarkoitukseen ja laajuuteen. Koska HiQ Finland Oy:n tarjoama konsultin kokemus täyttää vain yhden osan hankinnan kohteena olevan järjestelmästä, tulisi HiQ Finland Oy sulkea tarjouskilpailusta tässä hankintamenettelyssä.

Movea Trafikkonsult AB:n tarjoama konsultti täyttää tarjouspyynnössä asetetut kelpoisuusehdot.

Tarjouspyynnön mukaisuus

Movea Trafikkonsult AB:n tarjous on tarjouspyynnön mukainen.

Tarjousten vertailu

Koska saatiin vain yksi (1) tarjouspyynnön mukainen tarjous, ei vertailua suoriteta.

Edellä olevan perusteella esitämme, että HiQ Finland Oy suljettaisiin hankintamenettelystä ja että Turun seudullisen joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmän käyttöönoton konsultoinnin toimittajaksi valittaisiin Movea Trafikkonsult AB.

Tarjoukset ovat nähtävänä kokouksessa.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 12.6.2013:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että HiQ Finland Oy suljetaan hankintamenettelystä ja että Turun seudullisen joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmän käyttöönoton konsultoinnin toimittajaksi valitaan Movea Trafikkonsult AB.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävillä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan vasta erikseen tehtävillä kirjallisella sopimuksella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 21 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

Jakelu

aoHiQ Finland Oy
aoMovea Trafikkonsult AB
tpvMykrä Timo
tiedNylund Tero
tpvPaasikivi Jari