Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta10722.05.20138

4760-2013 (633)

LS-Liikennelinjat Oy:n anomus Ruisrock -tapahtuman 2013 liikennöinnistä

Tiivistelmä:

LS-Liikennelinjat Oy hakee lupaa Ruisrock-festivaalin yleisökuljetusten järjestämiseen Kauppatorilta festivaalialueelle. Tämä asiakohta koskee Turun kaupunkia.

Tksjlk § 107

LS-Liikennelinjat Oy / Pasi Muurinen 17.4.2013:

Haemme Turun kaupungin joukkoliikennelautakunnalta lupaa Ruisrock-festivaalin yleisökuljetusten hoitamiseen. Vantaan Festivaalit Oy on tilannut yhtiöltämme Ruisrock tapahtuman henkilökuljetukset ajalle 5.7. - 7.7.2013.

Kuljetukset on tarkoitus toteuttaa viimevuotiseen tapaan käyttäen reittinä Kauppatori, Yliopistonkatu – Aurakatu – Maariankatu – Brahenkatu – Ratapihankatu – Pansiontie – Tuontikatu, sataman konttialue.

Kuljetuksissa myytäisiin 10 euron hintaista meno/paluulippua, 6 euron hintaista yhdensuuntaista lippua sekä järjestäjän lipunmyyntipisteessä 12 euron viikonloppulippua.

Kuljetuksiin varataan 20 – 30 kaupunkiliikennebussia.

Liikenne alkaisi noin tuntia ennen porttien aukeamista.

Paluukuljetuksia jatketaan kunnes kaikki asiakkaat on saatu kuljetettua alueelta. Kuljetukset on tarkoitus hoitaa nonstop, ilman erillistä aikataulua.

Toivomme myönteistä suhtautumista hakemukseemme.

Joukkoliikennetoimisto / joukkoliikennesuunnittelija Jouko Tervonen 13.5.2013:

Kolmipäiväisen Ruisrock-tapahtuman liikennejärjestelyt ovat viime vuoden mukaiset. Ruisrock-liikenteen lippujen hintoihin on tehty tarkistuksia. Meno/paluulipun hintaa on korotettu kahdella eurolla ja yhdensuuntaisen lipun hintaa yhdellä eurolla. Viikonloppulipun hinta on pidetty ennallaan. Hintojen korotus lienee perusteltua, sillä niitä ei ole korotettu ainakaan kahteen edelliseen vuoteen. Lisäksi meno/paluulipun uusi hinta nopeuttaa rahastusta busseissa. Liikennettä järjestettäessä tulee ottaa huomioon, että Kauppatorin lähtöpaikalla Yliopistonkadulla on myös yksi normaalin linjaliikenteen pysäkki, jota ei saa tukkia Ruisrock-busseilla.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 13.5.2013:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää ilmoittaa LS-Liikennelinjat Oy:lle, ettei lautakunnalla ole huomautettavaa esitettyyn Ruisrock-liikenteeseen koskien asiakkailta perittäviä lipun hintoja ja liikennereittiä.

PäätösTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti ilmoittaa LS-Liikennelinjat Oy:lle, ettei lautakunnalla ole huomautettavaa esitettyyn Ruisrock-liikenteen liikennereittiin.

Päätös asiassa tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta.

Jakelu

aoLS-Liikennelinjat Oy
tiedHellström Henri
tiedTervonen Jouko