Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmän hankinnan ja käyttöönoton konsultointi

 

Sisällys

 

1.   Sopimuksen tausta, tarkoitus ja kohde   2

2.   Sopimuskausi   3

3.   Asiakirjojen noudattamisjärjestys   3

4.   Immateriaalioikeudet   3

5.   Palvelua tuottavat henkilöt   3

6.   Sopijapuolten velvoitteet   4

Tilaaja:   4

Toimittaja:   4

7.   Toimeksiannot ja reagointi   Virhe. Kirjanmerkkiä ei ole määritetty.

8.   Alihankkijoiden käyttö   4

9.   Salassapito, tietoturva ja tietosuoja   4

10.   Hinnat, palkkiot ja muut veloitukset   6

11.   Laskutus ja maksuehto   7

12.   Toimitusaika   7

13.   Toimitusehto   7

14.   Rekrytointipalkkio   7

15.   Sopimusseuranta   7

16.   Organisointi ja toteutus   8

17.   Toimittajan resurssit   8

18.   Alihankkijoiden käyttö   8

19.   Vakuutukset   8

20.   Purkuperuste   8

21.   Sopimuksen siirto   9

22.   Sopimuksen muutokset   9

23.   Muut ehdot   9

24.   Oikeuspaikka   9

25.   Sovelluksessa sovellettava lainsäädäntö   9

26.   Allekirjoitukset   10


Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmän hankinnan ja käyttöönoton konsultointi

 

Sopijapuolet

 

Tilaaja:      Turun kaupunki

Y-tunnus:       0204819-8

Osoite: PL 355, 20101 Turku

Tilaajan yhteyshenkilö(t):

 

Toimittaja:      

Y-tunnus:      

Osoite:

Toimittajan yhteyshenkilö(t):

 

Yhteyshenkilöiden tehtävänä on seurata ja valvoa sopimuksen toteutumista ja tiedottaa siitä oman organisaationsa sisällä ja toiselle Sopijapuolelle. Yhteyshenkilön vaihtumisesta on heti ilmoitettava toisen sopijapuolen yhteyshenkilölle. Tilaajan yhteyshenkilön vaihtumisessa ei ole kyse varsinaisesta sopimuksen muutoksesta.

Sopimuksen tausta, tarkoitus ja kohde

 

Tällä sopimuksella sovitaan konsultointipalvelusta , joka koskee Turun seudun joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmäuudistuksen käyttöönoton teknistä ja toiminnallista tukemista.

 

Konsultointipalvelua tehdään sekäTilaajan että Toimittajan tiloissa kulloisenkin tilanteen ja tarpeen mukaan.

 

Palveluita käytetään tarpeen mukaan, eikä Tilaajalla ole määräostovelvoitetta.

 

Tuotteen ja palvelun on oltava sopimuksen ja tarjouspyynnön liitteineen mukainen, sovelluttava sovittuun käyttötarkoitukseen ja toimittava sovitulla tavalla. Toimittaja vastaa siitä, että tuote ja palvelu täyttävät tarjouspyynnössä ja sopimuksessa yksilöidyt vaatimukset ja yhteisesti kirjallisesti sovitut määritykset. Tuotteen ja palvelun on toimitushetkellä täytettävä vaatimukset, jotka perustuvat lakiin tai sen nojalla annettuun asetukseen tai viranomaismääräykseen ja jotka ovat voimassa sopimuksen tekohetkellä tai jotka ovat silloin julkaistu ja säädetty tulemaan voimaan sopimuskauden aikana. Tuotteeseen ja palveluun sisältyvät sovitut lopputulokset sekä dokumentaatio, todistukset, luvat ja muut asiakirjat, joita tarvitaan tuotteen välittömään käyttöön tai palvelun hyödyntämiseen sopimuksen mukaisesti. Palvelun, tuotteeseen tai palveluun liittyvän koulutuksen ja välittömään käyttöön tai hyödyntämiseen liittyvän käyttäjäohjeistuksen on oltava suomenkielistä, ellei toisin kirjallisesti sovita. Tekninen dokumentaatio voi olla suomen- tai englanninkielistä.

 

Sopimuskausi

 

Sopimuskausi on 1.6.2013 (tavoite) – 31.3.2015. Tilaajalla on oikeus, mutta ei velvollisuutta, jatkaa sopimusta yhdellä kuuden (6) kuukauden pituisella optiolla. Optio-oikeuksien mahdollisesta käyttämisestä on ilmoitettava kirjallisesti Toimittajalle viimeistään neljä (4) kuukautta ennen sopimuskauden päättymistä.

Asiakirjojen noudattamisjärjestys

 

Hankinnassa noudatettavat asiakirjat noudattamisjärjestyksessä:

 

1) Tämä sopimus

2) Tarjouspyyntö pp.kk.2013 liitteineen

3) Julkisen hallinnon IT -hankintojen sopimusehdot (JIT 2007) – Erityisehtoja konsultointipalveluista (JIT 2007 -palvelut) (http://docs.jhs-suositukset.fi/jhs-suositukset/JHS166/JHS166_liite5.pdf)

4) Julkisen hallinnon IT -hankintojen sopimusehdot (JIT 2007) – Yleiset sopimusehdot (JIT 2007 – yleiset ehdot) (http://docs.jhs-suositukset.fi/jhs-suositukset/JHS166/JHS166_liite2.pdf)

6) Tarjous pp.kk.2013 liitteineen

 

Mahdolliset sopimuserimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla. Mikäli neuvottelut eivät johda sopijapuolia tyydyttävään lopputulokseen, ratkaistaan erimielisyydet ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

Immateriaalioikeudet

 

Immateriaalioikeudet asiantuntijaresurssien työn tuloksiin kuuluvat Tilaajalle. Palveluntuottajan tekijän- tai immateriaalioikeuden rajoittamatta Tilaajalla on omassa toiminnassaan vapaa käyttö-, levitys- ja muokkausoikeus yksittäisen toimeksiannon johdosta syntyneisiin asiakirjoihin ja muihin tuloksiin rajoittamattoman ajan. Tilaajalla on oikeus luovuttaa asiakirjat ja muut tulokset kolmannelle osapuolelle käytettäväksi Tilaajan toimintaa varten tai taholle, jolle Tilaajan tehtävät siirtyvät. Tällöin on kuitenkin otettava huomioon sopimuksen mukainen salassapitovelvollisuus.

Palvelua tuottavat henkilöt

 

Palvelua toteuttavilla henkilöillä tarkoitetaan ammattitaitoista henkilökuntaa, jota tarvitaan vaativiin Palveluihin. Tilaaja ja Toimittaja ovat sopineet, että Toimittaja käyttää Palveluun lähtökohtaisesti tarjouksessaan nimetyjä henkilöitä.

 

Toimittajalla ei ole oikeutta vaihtaa nimettyjä henkilöitä kesken sopimuskauden ilman Tilaajan suostumusta. Mikäli joku nimetyistä henkilöistä ei Toimittajasta riippumattomista syistä ole käytettävissä konsultointipalvelun toimittamiseen sopimuksen mukaisesti, on Toimittaja velvollinen osoittamaan hänen tilalleen toisen henkilön, jolla on vastaava pätevyys ja ammattitaito. Jos Toimittaja ei kykene osoittamaan Tilaajan hyväksymää henkilöä, Tilaajalla on oikeus purkaa sopimus.

 

Jos Tilaaja ei ole tyytyväinen Toimittajan Palvelun toimittamisessa käyttämään henkilöön, Toimittaja sitoutuu Tilaajan vaatimuksesta vaihtamaan viivytyksettä ja veloituksetta henkilön, jolta puuttuu riittävä ammattitaito tai joka muutoin ei Tilaajan perustellun näkemyksen mukaan ole sopiva tehtävään esimerkiksi yhteistyökyvyn puutteen vuoksi.

Sopijapuolten velvoitteet

 

Tilaaja:

-asettaa konsultointipalvelun tekemistä varten Toimittajan käytettäväksi yksittäisen toimeksiannon suorittamiseksi vaadittavat tiedot. Tiedot luovutetaan Tilaajan valitsemalla tavalla

-ei ole velvollisuutta asettaa Toimittajan käytettäväksi tiloja, työkaluja tai muuta Tilaajan aineistoa, jollei toisin ole kirjallisesti sovittu

-vastaa siitä, että Tilaaja ei suorita suoraan tai välillisesti mitään maksua suoraan yksittäiselle työntekijälle

 

Toimittaja:

-ei hyödynnä Tilaajan luovuttamia tietoja muuhun tarkoitukseen

-on työntekijöiden työnantaja ja vastaa kaikista työnantajalle kuuluvista velvoitteista työntekijään nähden

-vastaa työntekijöiden työnantajana henkilöstönsä palvelussuhteen ehdoista, työsopimuksen solmimisesta sekä palvelussuhteen ehtoihin perehdyttämisestä

-vastaa työntekijöidensä palkoista, lakisääteisistä vakuutuksista ja kaikkien lakisääteisten työnantajamaksujen suorittamisesta loma- ja matkakorvaukset mukaan lukien

-vastaa siitä, että työntekijä sitoutuu noudattamaan annettuja työohjeita ja laatuvaatimuksia

-vastaa siitä, että työntekijät ovat suomenkielentaitoisia

-vastaa siitä, että työntekijöillä on työtehtävien edellyttämä koulutus, ammattitaito ja kokemus Palvelusta

-työntekijöidensä ammatillisesta lisäkoulutuksen järjestämisestä ja ammattitaidon ylläpitämisestä

-henkilökuntansa puolesta Tilaajalle aiheutetuista vahingoista

Alihankkijoiden käyttö

 

Mikäli Toimittaja käyttää alihankkijoita, vastaa Palveluntuottaja alihankkijoidensa työstä ja lopputuloksen laadusta kuin omastaan. Palveluntuottaja vastaa myös siitä, että alihankkija noudattaa omalta osaltaan Palveluntuottajalle asetettuja velvoitteita. Palveluntuottajan on ilmoitettava Tilaajalle käyttämänsä alihankkijat. Tilaaja voi perustellusta syystä kieltää Palveluntuottajaa käyttämästä tiettyä alihankkijaa.

Salassapito, tietoturva ja tietosuoja

 

Tilaaja noudattaa julkisyhteisönä viranomaisten toiminnan julkisuudesta an-netussa laissa (621/1999 muutoksineen) sekä muussa lainsäädännössä olevia salassapitoa ja julkisuutta koskevia säännöksiä.

 

Tilaajan ja Toimittajan välille laaditaan turvallisuussopimus (liite 3).

 

Sopijapuolet pitävät toisiltaan saamansa luottamukselliseksi merkityn tai muuten luottamukselliseksi tai liikesalaisuudeksi katsottavan aineiston sa-lassa eivätkä käytä tietoja muihin kuin sopimuksen mukaisiin tarkoituksiin. Tilaajalla on kuitenkin velvollisuus noudattaa julkisuus- ja muun lain mukaisia velvoitteitaan. Sopijapuolet vastaavat, että kaikki heidän palveluksessaan olevat samoin kuin alihankkijat noudattavat tätä määräystä. Tämä määräys on voimassa myös sopimuksen päättymisen jälkeen.

 

Salassapitovelvollisuus ei koske tietoa, joka on yleisesti saatavilla tai julkista tai jonka sopijapuoli on saanut laillisesti haltuunsa muuten kuin toiselta sopi-japuolelta.

 

Sopijapuolet huolehtivat omilla vastuualueillaan, että tietosuojaa ja salassa-pitoa koskevat säädökset ja viranomaisten antamat määräykset otetaan huomioon.

 

Toimittaja on tietoinen siitä, että kuntalain (365/1995) 74 §:n nojalla tarkas-tuslautakunnalla ja tilintarkastajalla on salassapitoa koskevien säännösten estämättä oikeus saada kaupungin viranomaisilta tietoja ja nähtäväkseen asiakirjoja, joita tarkastuslautakunta tai tilintarkastaja pitää tarpeellisina tar-kastustehtävän hoitamiseksi.

 

Jos sopimus tai toimeksianto päättyy tai purkautuu, sopijapuoli palauttaa tai toisen sopijapuolen suostumuksella hävittää toisen sopijapuolen luottamuk-sellisen aineiston. Aineistoa ei saa hävittää, mikäli laki tai viranomaisten määräykset vaativat säilyttämistä. Sopijapuolella on oikeus käyttää toimituk-sen yhteydessä hankkimaansa ammattitaitoa ja kokemusta.

 

Toimittajan tulee täyttää liitteessä 13 esitetyt perustason tietoturvatasovaa-timukset sovellukselle.

 

Toimittajan on noudatettava tämän Sopimuksen ja palvelun piiriin kuuluvissa asioissa viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetussa laissa (621/1999) tarkoitettua hyvää tiedonhallintatapaa sekä sopijapuolten mahdollisesti sopimia muita tietoturvajärjestelyjä tietoturvallisuudesta ja tietosuojasta huolehtimiseksi.

 

Toimittajan on huolehdittava, että sen omistamat Laitteet sekä palvelutuo-tannon tilat on asianmukaisesti suojattu tietoturvariskejä vastaan ja että suo-jaukseen ja tiedonvarmistukseen liittyviä menettelyjä noudatetaan. Tilaajan on huolehdittava vastaavin tavoin omista tiloistaan.

 

Toimittaja noudattaa henkilötietolain (523/1999, http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990523) edellyttämää hyvää tieto-jen käsittelytapaa ja tietojen suojaamista koskevia säännöksiä sekä muuta tietosuojaa koskevaa lainsäädäntöä.

 

Toimittaja huolehtii käsittelemiensä tietojen asianmukaisesta suojaamisesta laittoman tai tapaturmaisen häviämisen tai hävittämisen varalta.

 

Toimittaja ja Tilaaja voivat erikseen sopia laite- ja ohjelmistotoimittajien tie-toturvaan liittyvien päivitystoimenpiteiden toteuttamisesta. Toimittaja sitoutuu seuraamaan aktiivisesti julkaistuja tiedotteita ja tekemään Tilaajalle toi-mintasuosituksia tältä osin.

 

Lisäksi sopijapuolet ovat sopineet että Toimittaja noudattaa Tilaajaa koske-vassa toimituksessa ja palvelussa soveltuvin osin valtiovarainministeriön julkisyhteisöille laatimaa henkilöstön tietoturvaohjetta (http://www.vm.fi/vm/fi/04_julkaisut_ja_asiakirjat/01_julkaisut/05_valtionhallinnon_tietoturvallisuus/20061127Henkil/Vahti_10_06.pdf). Selvyyden vuoksi todetaan, että ilmaisu ”soveltuvin osin” johtuu tässä yhteydessä siitä, että em. tietoturvaohje on laadittu ensisijaisesti julkisyhteisöille. Tilaajalla on oikeus yksipuolisesti aika ajoin päivittää noudatettavia menetelmiä ja käytäntöjä. Tilaaja tiedottaa viivytyksettä Toimittajalle näistä muutoksista.

 

Toimittaja vastaa omalta osaltaan siitä, että Tilaajan tietoihin on pääsy vain sellaisilla tahoilla, jotka tarvitsevat pääsyä Sopimuksen mukaisten tehtävien suorittamiseen. Toimittaja vastaa siitä, että Toimittajan muut asiakkaat eivät pääse käsiksi Tilaajan tietoihin. Toimittaja ei käytä tietoja muuhun kuin So-pimuksen mukaisten oikeuksien ja velvoitteiden täyttämiseksi. Toimittajan on laadittava luettelo sellaisista Toimittajan tai sen alihankkijan henkilöistä, joilla on pääsy Tilaajan tietoaineistoihin ja tunnistetietoihin. Luetteloa on päi-vitettävä jatkuvasti.

 

Tämä Sopimus on julkinen. Erikseen määritellyt Sopimuksen liitteet (tar-jouspyyntöä ja yleisiä sopimusehtoja lukuun ottamatta) tai niiden osat voivat olla salaisia viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) tai muun laissa säädetyn salassapitoperusteen nojalla. Toimittajan on erik-seen kirjallisesti informoitava Tilaajaa, mikäli Toimittaja pitää jotain tietoa it-sensä tai kolmannen osapuolen salassa pidettävänä liike- tai ammattisalai-suutena.

 

Toimittajalla ei ole oikeutta käyttää Tilaajan nimeä referenssinä tai muussa markkinoinnissaan ilman Tilaajan suostumusta.

Hinnat, palkkiot ja muut veloitukset

 

Toimittajan hinnat (alv 0 %) tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisesti.

 

Hinnat ovat kiinteitä, arvonlisäverottomia ja ne sisältävät kaikki korvaukset ja kulut (korvaukset työssä tarvittavien välineiden, tietokoneiden, ohjelmien, kojeiden käytöstä, tulostuksesta, dokumentoinnista, matka-, majoitus- ja päivärahakorvaukset, kulut, jotka tarjoaja maksaa ulkopuolisille, materiaali- ja käsittelykustannukset yms.). Toimittaja ei myöskään ole oikeutettu veloittamaan korvausta matka-ajasta.

 

Mikäli viranomaisten määräämien julkisten maksujen tai arvonlisäveron suuruus tai kantamisperuste muuttuu joko säädösmuutoksen tai verotuskäytännön muuttumisen vuoksi, tuotteiden ja palvelujen hinnat muuttuvat vastaavasti. Mikäli Toimittajan yleinen hinnasto tarjouksen voimassaoloaikana muuttuu niin, että toimituspäivän hinnoittelutavan mukainen hinta olisi tilaajalle tarjous- tai tilaushintaa edullisempi, Toimittaja soveltaa laskutuksessa toimituspäivän mukaista hinnoittelua.

 

Jos sopimusta jatketaan seitsemän (7) kuukauden millaisella optiokaudella, voi Toimittaja esittää maksujen suuruuden muuttamista todellista yleistä kustannuskehitystä vastaavasti. Korotus ei kuitenkaan voi ylittää kahta (2) prosenttia. Mikäli tuotteiden ja palvelujen yleinen hintataso laskee, toimittajan on huomioitava tämä hinnoissa. Toimittajan on ilmoitettava tilaajalle toistuvaismaksun korottamisesitys kirjallisesti vähintään kuusi (6) kuukautta ennen hinnankorotuksen alkamista. Toimittajan on esitettävä Tilaajalle asianmukainen selvitys kustannusten kehityksestä.

 

Palveluntuottaja ei ole oikeutettu veloittamaan Tilaajalta matka- tai majoituskuluja taikka ylityökorvauksia. Tilaaja ei korvaa Palveluntuottajalle matkakustannuksia tai matka-aikaa JIT 2007 – Konsultointi - erityisehtojen mukaisesti tai minkään muidenkaan ehtojen mukaisesti.

 

Palveluntuottaja ei ole oikeutettu veloittamaan konsultointipalveluista muita veloituksia.

Laskutus ja maksuehto

 

Laskutus tapahtuu toimeksiantojen yhteydessä sovittavan maksuaikataulun mukaisesti jälkikäteen.

 

Laskussa on oltava erittely laskutuksen perusteista. Laskuttaminen tapahtuu verkkolaskutuksena. Lisätiedot verkkolaskutuksesta www.turku.fi/laskuttaminen.

 

Maksuehto on 30 pv netto laskun saapumisesta Tilaajalle.

 

Viivästyskorko on enintään korkolain 4 §:n 1 mom. mukainen.

 

Laskutus-, toimitus- yms. lisiä ei hyväksytä.

Toimitusaika

 

Sovitaan tilausten yhteydessä.

Toimitusehto

 

Hankinnan tuotokset ja materiaalin omistaa Turun kaupunki.

Rekrytointipalkkio

 

Rekrytointipalkkiota ei makseta, mikäli Toimittajan palveluksessa oleva työntekijä hakeutuu Turun kaupungin palvelukseen.

Sopimusseuranta

 

Tilaajan ja Toimittajan yhteyshenkilöt sitoutuvat pitämään sopimuksen seurantakokouksia tarpeen mukaan. Toimittajalla ei ole oikeutta veloittaa erikseen tapaamisista.

 

Toimittaja sitoutuu dokumentoimaan Tilaajan kirjalliset, sopimuksen puitteissa hankittavia palveluja koskevat reklamaatiot ja raportoi niistä Tilaajan yhteyshenkilölle vuosittain.

Organisointi ja toteutus

 

Toimittaja asettaa sopimuksesta vastaavaksi henkilöksi xx:n, jonka tehtävänä on seurata ja valvoa sopimuksen toteutumista ja tiedottaa oman organisaationsa sisällä ja toiselle sopijapuolelle sopimuksen toteutumiseen liittyvistä asioista sekä nimetä tarvittavat henkilöresurssit.

 

Toimittaja tekee sopimukseen kuuluvat työt Toimittajan työmenetelmiä käyttäen.

Toimittajan resurssit

 

Toimittaja varmistaa, että toimituksessa on riittävästi ammattitaitoista henkilöstöä.

Alihankkijoiden käyttö

 

Mikäli Toimittaja käyttää alihankkijoita, vastaa Toimittaja alihankkijoidensa työstä ja lopputuloksen laadusta kuin omastaan. Toimittaja vastaa myös siitä, että alihankkija noudattaa omalta osaltaan Toimittajalle asetettuja velvoitteita. Toimittajan on etukäteen ilmoitettava Tilaajalle toimituksessa mahdollisesti käyttämänsä alihankkijat. Tilaaja voi perustellusta syystä kieltää Toimittajaa käyttämästä tiettyä alihankkijaa.

Vakuutukset

 

SÄIL Toimittajalla on vastuuvakuutus, joka kattaa tässä työssä Tilaajalle, kolmannelle osapuolelle tai tämän omaisuudelle aiheutuneet vahingot. Toimittaja huolehtii myös muiden alalla tavanomaisten vakuutusten voimassapitämisestä. Toimittaja vastaa edustamiensa tuotteiden tuotevastuuvakuutuksista. Toimittaja huolehtii lisäksi oman henkilökuntansa ja omaisuutensa lakisääteisistä työnantajavelvollisuuksista. Toimittaja on myös vastuussa siitä, että sen mahdollisesti käyttämillä alihankkijoilla on kunnossa vastaavat asiat.

Purkuperuste

 

Sen lisäksi mitä Julkisen hallinnon IT -hankintojen sopimusehdoissa (JIT 2007) on todettu sopimuksen purkamisesta, on tilaajalla oikeus purkaa sopimus Toimittajan verojen tai lakisääteisten sosiaalivakuutusmaksujen laiminlyönnin vuoksi, ellei laiminlyöntiä voida pitää vähäisenä tai ellei Toimittaja ole toimittanut viranomaisen hyväksymää maksusuunnitelmaa.

 

Jos Toimittaja joutuu saneerausmenettelyyn, konkurssiin, selvitystilaan tai muutoin sellaisiin taloudellisiin vaikeuksiin niin, että on syytä olettaa sopimusvelvoitteiden täyttämisen vaarantuvan tai Toimittaja poistetaan ennakkoperintärekisteristä, Tilaajalla on oikeus purkaa sopimus välittömin vaikutuksin kokonaan tai määrätyiltä osin ilmoittamalla siitä kirjallisesti Toimittajalle.

Sopimuksen siirto

 

Tilaajalla on oikeus siirtää sopimukseen liittyvät oikeutensa ja velvollisuutensa yksikölle, jolle Tilaajan tehtävät tai osa niistä siirtyy. Siirrosta on ilmoitettava Palveluntuottajalle etukäteen kirjallisesti. Muunlainen sopimuksen siirto on sallittu vain kummankin sopijapuolen allekirjoittamalla siirtosopimuksella. Sopijapuolet sitoutuvat tiedottamaan toiselle sopijapuolelle hyvissä ajoin mahdollisista sulautumis- ja jakautumissuunnitelmistaan.

Sopimuksen muutokset

 

Sopimusosapuolet voivat muuttaa tätä sopimusta kirjallisesti, muut muutokset ovat mitättömiä. Muutokset tulevat voimaan, kun molemmat sopimusosapuolet ovat ne asianmukaisesti hyväksyneet ja allekirjoittaneet sopimusosapuolten toimivaltaisten edustajien toimesta.

Muut ehdot

 

Tähän sopimukseen sovelletaan soveltuvin osin Julkisen hallinnon IT-hankintojen sopimusehtoja (JIT 2007) sekä soveltuvin osin Julkisen hallinnon suositusta JHS 174.

 

Mikäli jo tehdylle hankintasopimukselle määrätään julkisista hankinnoista annetussa laissa tarkoitettu tehottomuusseuraamus tai sopimuskauden lyhentäminen, ei valitulla toimittajalla ole oikeutta korvaukseen.

 

Tilaaja on allekirjoittanut Eurooppalaisen peruskirjan naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta paikallishallinnossa (www.turku.fi/tarjouspyynnot). Toimittajalla (sen omistussuhteista riippumatta) on samat vastuut varmistaa tai edistää naisten ja miesten välistä tasa-arvoa kuin Tilaajalla olisi, jos se olisi tarjonnut palvelun suoraan.

Oikeuspaikka

 

Mahdolliset sopimuserimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan neuvottelemalla. Mikäli neuvottelut eivät johda sopijapuolia tyydyttävään lopputulokseen, ratkaistaan erimielisyydet ensimmäisenä oikeusasteena Varsinais-Suomen käräjäoikeus.

Sovelluksessa sovellettava lainsäädäntö

 

Tähän sopimukseen sovelletaan Suomen lakia, lukuun ottamatta sen lainvalintasäännöksiä.

Allekirjoitukset

 

Tätä sopimusta on tehty kaksi (2) samansanaista kappaletta, yksi (1) Tilaajalle ja yksi (1) Toimittajalle.

 

Turku pp.kk.2011       2011

 

Turun kaupunki

Tilaaja         Toimittaja

 

 

 

______________________   ______________________

Sirpa Korte      

joukkoliikennejohtaja      nimike