Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta5520.03.20131

898-2012 (065, 633, 021)

Joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmän kilpailutus

Tiivistelmä:

Ei julkinen asia. Laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta 6.1 § 3 kohta.

Tksjlk § 55

Kehityspäällikkö Jari Paasikivi 14.3.2013:

Joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmän hankinta käynnistettiin Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan päätöksellä 12.9.2012 § 94. Hankintaprosessia on viety eteenpäin valitulla neuvottelumenettelyn menetelmällä, johon liittyy useampia vaiheita. Hankintaprosessissa on nyt edetty tilaan, jossa toimittajille on toimitettu sekä alustavat tarjouspyynnöt, että käyty näiden ja muiden hankintaprosessin aikana esiin nousseiden asioiden tiimoilta kaksi neuvottelukierrosta kunkin mukana olevan toimittajan kanssa.

Hankintaan ilmoitti kiinnostuksensa alussa 8 tarjoajaa, näistä alustavan tarjouksen jätti enää vain neljä tarjoajaa. Kaikki neljä tarjoajaa ovat edelleen mukana ja voivat näin ollen osallistua lopullisen tarjouksen jättämiseen.

Saatujen alustavien tarjousten ja käytyjen neuvottelujen pohjalta on maksu- ja informaatiojärjestelmän vaatimusmäärittelyjä tarkennettu monelta kohdin, jotta ne mahdollistaisivat toimittajille tasapuoliset mahdollisuudet tarjota omia tuotepohjaisia ratkaisujaan Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen käyttöön. Alustavassa tarjouspyynnössä olevia vaihtoehtoisia tarjousratkaisuja on joiltain osin kuitenkin myös supistettu, jotta ne antaisivat paremman mahdollisuuden vaatia toteutuksista vertailukelpoisia ja jotta toisaalta Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmä toteuttaisi esim. Turun kaupungin suuntaviivoja IT järjestelmän teknisille toteutuksille.

Maksu- ja informaatiojärjestelmän määrittelyjen toteuttamista on ohjannut koko hankintaprosessin ajan tehtävään nimetty ohjausryhmä. Joukkoliikennelautakunta nimesi myös edustajansa (Karttunen, Laulumaa, Jäntti) hankkeen ohjausryhmään, jonka toimikaudeksi oli määritelty hankintaprosessin läpivienti. Hankkeen ohjausryhmä on osaltaan todennut valmiuden siirtyä hankinnassa lopullisen tarjouspyynnön vaiheeseen. Lopullisen tarjouspyynnön lähettäminen on kuitenkin määritetty Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan päätettäväksi asiaksi.

Hankkeen sisällölliset keskeisimmät linjaukset on esitelty tämän pykälän liitemateriaaleissa samoin kuin on myös hankinnan tekniset elementit ja toimittajan valintakriteerit. Hankkeen sisältöä esittelee kokouksessa tarkemmin kehityspäällikkö Jari Paasikivi. Kokouksessa on nähtävissä myös koko hankintamateriaali kaikkine järjestelmälle asetettavine toiminnallisine ja teknisine vaatimuksineen. Lautakunnan jäsenet voivat käydä halutessaan tutustamassa tähän materiaaliin myös ennalta Joukkoliikennetoimistossa ti 19.3. ja ke 20.3. klo 9.00 - 14.30 välillä.

Liitteenä 4 oleva hankinnan kohteen tiivistelmä toimitetaan lautakunnalle sähköisenä.

Liite 1Joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmän tarjouspyyntö

Liite 2Hinnoittelutaulukko

Liite 3Sopimusluonnos

Liite 4Hankinnan kohteen tiivistelmä (toimitetaan lautakunnalle sähköisenä)

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 14.3.2013:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikelautakunta hyväksyy Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmähankinnan siirtymisen lopulliseen tarjouspyyntövaiheeseen sekä hyväksyy esitetyt hankinnan kriteerit ja dokumentit.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta antaa joukkoliikennetoimistolle luvan käynnistää hankintaprosessin viimeinen vaihe ja pyytää tarjoajilta lopulliset tarjoukset. Lisäksi lautakunta antaa joukkoliikennetoimistolle luvan tehdä tarvittaessa pieniä teknisluontoisia korjauksia hankinnan dokumentteihin ennen niiden toimittamista tarjoajille. 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lisäksi Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti valtuuttaa joukkoliikennetoimiston käynnistämään SMS-lippupalvelun hankinnan, jotta kännykkälippupalvelu jatkuu Turussa katkeamatta.

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Hankinta- ja logistiikkakeskuksen tuoteryhmäpäällikkö Timo Mykrä oli kutsuttuna asiantuntijana paikalla tämän asiakohdan käsittelyn aikana.

Jakelu

tpvMykrä Timo
tiedNylund Tero
tpvPaasikivi Jari


Liitteet:

Tksjlk § 55
Liite 1:Joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmän tarjouspyyntö
Liite 2:Hinnoittelutaulukko
Liite 3:Sopimusluonnos
Liite 4:Hankinnan kohteen tiivistelmä (toimitetaan lautakunnalle sähköisenä)