Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta4206.03.20136

2577-2013 (010)

Seudullisen joukkoliikenteen virkamiesten puhe- ja läsnäolo-oikeus Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan kokouksissa

Tiivistelmä: -

Tksjlk § 42

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 27.2.2013:

Läsnäolo-oikeus ja –velvollisuus sekä puheoikeus lautakunnan kokouksissa määräytyy Turun kaupungin hallintosäännön mukaan.

Kaupunginvaltuuston 17.12.2012 päättämän Turun uuden hallintosäännön 11 §:n mukaan lautakunnan kokouksissa on jäsenten lisäksi puhe- ja läsnäolo-oikeus seuraavilla henkilöillä:

Seudullisen joukkoliikennetoimen johtosäännön 3 §:n mukaan lautakunnan esittelijänä toimii joukkoliikennejohtaja tai hänen sijaisensa. Johtosäännön 4 §:n mukaan lisäksi puhe- ja läsnäolo-oikeus lautakunnan kokouksissa on muiden sopimuskuntien kunnan- tai kaupunginjohtajalla tai teknisen toimen johtajalla tai vastaavalla viranhaltijalla sen mukaan kuin asianomainen kunta päättää.

Kehityspäällikkö ja suunnittelupäällikkö ovat osallistuneet Turun joukkoliikennelautakunnan ja Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan kokouksiin asiantuntijoina.

Lautakunnan tiedonsaannin ja valmistelua tekevien virkamiesten keskinäisen tiedonkulun kannalta on perusteltua, että kehityspäällikkö ja suunnittelupäällikkö osallistuvat jatkossakin lautakunnan kokouksiin ja voivat käyttää siellä puheoikeutta.

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että lautakunnan kokouksissa on puhe- ja läsnäolo-oikeus seuraavilla viranhaltijoilla sekä heidän estyneenä ollessaan heidän varahenkilöillään:

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHellström Henri
tiedPaasikivi Jari