Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta1023.01.201310

4055-2012 (041, 633)

Suoraveloitteisen kausikortin hintaa koskeva kirje lautakunnalle

Tiivistelmä: -

Tksjlk § 10

Joukkoliikennelautakunta on saanut asiakas Timo Niemiseltä seuraavan kirjeen:

”Suoravelotteisen kausikortin hintaa olen ihmetellyt jo pidempään ja vuodenvaihteen jälkeen kortin hinta on 48 euroa per kuukausi ja netistä ostettu kuukausikortti maksaa 45euroa.

Mielestäni olisi oikeudenmukaista periä suoravelotteisesta kortista sama 45 euroa/ 10 kuukautta per vuosi, koska saatte rahan minulta suoraveloituksena kerran kuukaudessa. Mikä ero on nettihinnassa ja minun suoravelotteisessa maksussa?. Minähän en missään kohtaa aiheuta teille mitään lisäkuluja, koska en rasita teidän virkailijoita/kuljettajia latauspyynnöillä.

Nyt hintaero on enää 5 euroa per kuukausi ( 60 e/ vuosi ), kun aiemmin ero oli 120 euroa per vuosi ( silloin kun hinta oli sama ja sain 2.5 kuukautta ilmaiskuukausia per vuosi ).

Kohta käy niin, että ihmiset huomaavat eron näin pieneksi ja alkavat rasittaa teitä jatkuvilla latauksilla busseissa ja liikennepalvelutoimistossa. Kannattaako ottaa tämä riski etujen heikentämisellä?”

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 17.1.2013:

Olen keskustellut kirjeen lähettäjän kanssa 17.1.2013. Asiakkaan ehdotus on hyvin perusteltu ja jatkossa suoraveloitteisen kausikortin houkuttelevuuteen suhteessa muihin korttityyppeihin täytyy kiinnittää yhä enemmän huomiota.

Vuoden 2013 alussa voimaan tullut suoraveloitteisen kortin hinta perustuu 30 vuorokauden kausilipun perushintaan. Koska joukkoliikennetoimi pyrkii kannustamaan asiakkaita käyttämään nettipalveluja, annetaan 30 vuorokauden perushinnasta kolmen euron alennus nettilataajille. Vuosihinnaksi muutettuna jatkuva 30 vuorokauden kausikortin käyttö bussissa tai palvelutoimistossa ladaten on hinnaltaan 576 euroa vuonna 2013, kun vastaava hinta nettilatauksina on 540 euroa. Suoraveloitteisen kortin omistaja maksaa matkoistaan 480 euroa vuonna 2013.

Asia tuodaan lautakunnalle tiedoksi.

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta merkitsee Turun paikallisliikenteen suoraveloitteisen kausikortin hintaa koskevan kirjeen tiedokseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedNieminen Timo