Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta723.01.20137

701-2013 (633)

SL-Autolinjojen ehdotus mainosnäytöistä

Tiivistelmä: -

Tksjlk § 7

SL-Autolinjat, aluejohtaja Jarkko Toivonen 16.1.2013:

SL-Autolinjat / Savonlinja Oy anoo lupaa asentaa informaatio/mainosnäyttöjä 10:een JLT:n sopimusliikenteessä olevaan linja-autoon.

Näyttöjä tulisi 2 kpl autoon, yksi kuljettajan taakse ja toinen lastenvaunutilan etuosaan katonrajaan. Näytöissä tulisi näkymään ajankohtaisia uutisia, säätietoja, linja-autoliikennettä koskevaa informaatiota sekä mainoksia. Näytöistä varataan ilmoitustilaa myös JLT:n informaatiolle erikseen sovitulla tavalla. Näyttöjen asennus tapahtuisi vielä kevään 2013 aikana.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 17.1.2013:

SL-Autolinjat on käynyt esittelemässä suunnitelmaansa joukkoliikennetoimistossa 10.1.2013. Samalla on käyty lyhyesti läpi Turun joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmän uusimisen mahdollisesti aiheuttamat muutokset siihen, voiko liikennöitsijöillä olla omia näyttötauluja linja-autoissa.

Näyttötaulut ovat liikennöitsijän ilmoituksen mukaan tulossa lähinnä linjojen 14 ja 15 sekä Pohjois-Turun linjojen linja-autoihin. Mainosnäytöin varustetut ajoneuvot voivat liikennöidä osan ajasta myös muilla linjoilla, joilla liikennöitsijä operoi.

Lautakunnalle esitetään, että lupa mainosnäyttöihin annetaan tässä vaiheessa vuosille 2013 ja 2014 ja valtuutetaan joukkoliikennetoimisto sopimaan mahdollisesta jatkosta.

Kuten muussakin mainonnassa, joukkoliikennetoimistolla on sopimustenmukainen oikeus käyttää kohtuullisesti sisätilaa joukkoliikenteen tiedotuksille linja-autoissa maksutta. Linja-autoissa ei sallita hyvien tapojen vastaisia mainoksia eikä julkisen liikenteen käyttöä heikentäviä mainoksia.  

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää oikeuttaa SL-Autolinjat / Savonlinja Oy:n asentamaan informaationäyttöjä kymmeneen Turun paikallisliikenteen linja-autoon. Asennusluvan edellytyksenä on, että osa mainosajasta tulee Turun Seudun joukkoliikenteen käyttöön.  Lupa annetaan vuosille 2013 ja 2014, jonka jälkeisestä sopimuksen jatkamisesta päättää Joukkoliikennetoimisto. Joukkoliikennetoimistolla on oikeus edellyttää poistettavan mainokset, jotka ovat joukkoliikenteen houkuttelevuuden kannalta haitallisia.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoSL-Autolinjat / Savonlinja Oy
tiedPaasikivi Jari