Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta14512.12.20126

4055-2012 (041)

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan vuoden 2013 talousarvion uudelleenjaot ja vuosien 2013 - 2016 taloussuunnitelma

Tiivistelmä:

Turun kaupunginvaltuusto on päättänyt 3.12.2012, että Turun sisäisen joukkoliikenteen nettolukua pienennetään 353.000 euroa verrattuna aiempaan talousarvioesitykseen. Muutos koskee vain Turun sisäisiä liikennöintikustannuksia ja -tuloja eikä vaikuta muiden kuntien talousarvio-osuuksiin. Esitetään, että lautakunta tarkistaa talousarviota pyydetyllä 353.000 eurolla ja että päätökset Turun sisäistä liikennettä koskevista toimenpiteistä tekee Turun joukkoliikennelautakunta.

Tksjlk § 145

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 4.12.2012:

Kaupunginvaltuusto on päättänyt vuoden 2013 talousarviosta ja vuosien 2013 – 2016 taloussuunnitelmasta 3.12.2012 § 237.

Lautakuntia pyydetään tarkistamaan hallintokunnan ehdotus kaupunginvaltuuston päätöksiä vastaavaksi sekä päättämään omalta osaltaan tehtävien toteuttamisesta ja määrärahojen ja tulojen käytöstä. Lautakuntien tulee määritellä sitovuustaso toimielimen sisällä.

Joukkoliikennelautakunnan budjetin sitovuustaso on kaupunginvaltuuston päättämä toimielimen nettoluku. Lautakunnan päätettäväksi pitää tuoda virasto- ja toimistopäälliköiden hankintavaltuudet ylittävät määrärahan muutokset ja sitoumukset. Lautakuntaa tiedotetaan taloustilanteesta kuukausittain. Lisäksi, jos nettoluku uhkaa ylittyä, tiedotetaan siitä lautakuntaa mahdollisia korjaustoimenpiteitä varten.

Kaupunginvaltuusto on vähentänyt hallintokunnan toimintakatetta 353.000 eurolla. Päätöksessä todetaan, että ”Joukkoliikenteen yleiskevennyksen laskentaperusteena on käytetty vain Turun sisäisen joukkoliikenteen kustannuksia. Lautakunta voi toteuttaa talousarvion uudelleenjaon ulkoisia menoja alentamalla ja/tai ulkoisia tuloja lisäämällä.”

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta on päättänyt 12.9.2012 § 87 esittää Turun kaupunginhallitukselle ja Raision, Naantalin, Kaarinan, Liedon ja Ruskon kunnille, että talousarvioesitys ja taloussuunnitelma sekä investointiosa hyväksytään hallintokunnan esityksen mukaisena. Talousarvio sisältää seudullisen viranomaisen kustannukset ja Turun sisäisen joukkoliikenteen liikennöintikustannukset. Esityksessä käsitellään nämä osat erikseen, koska Turun sisäisen liikenteen kustannukset koskevat vain Turun kaupunkia. Nettolukuesitys on viranomaisen osalta -2.740.000 euroa ja Turun sisäisen liikennöinnin osalta -15.180.000 euroa. Viranomaiskustannukset jaetaan kuntien kesken yhteistoimintasopimuksen mukaisesti. Turun liikennöintikustannukset maksaa Turku.

Turun kaupunginvaltuuston päättämä muutos koskee vain Turun sisäisen liikennöinnin kustannuksia ja tuloja. Muilta osin talousarviomuutoksella ei ole vaikutusta lautakunnan aiemmin tekemään talousarvioon eikä Raision, Naantalin, Kaarinan, Liedon ja Ruskon kuntien kustannusosuuksiin. Kaupunginvaltuuston 3.12.2012 tekemän päätöksen jälkeen nettoluku on -17.565.295 euroa. Nettoluku on viranomaisen osalta noin -2.740.000 euroa kuten aiemminkin ja Turun sisäisen liikennöinnin osalta noin -14.820.000 euroa.

Yllä esitetystä syystä Turun sisäisiä liikennöintikustannuksia ja –tuloja koskevat toimenpiteet tulee käsitellä Turun joukkoliikennelautakunnassa, joka vielä vuoden 2012 loppuun saakka vastaa Turun sisäisen liikenteen järjestämisestä ja taloudesta.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnalle esitetään, että se hyväksyy esitetyn talousarviomuutoksen, mutta Turun joukkoliikennelautakunta päättää talousarviomuutoksen aiheuttamista toimenpiteistä.

Oheismateriaali 1Joukkoliikenteen talousarvioehdotus 2013 ja vuosien 2013-2016 taloussuunnitelmaehdotus sekä investointiosa

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää hyväksyä esitetyn sitovuustason sekä oheisen vuoden 2013 talousarvion ja vuosien 2013 – 2016 taloussuunnitelman ja määrärahajakojen tarkistamisen vastaamaan kaupunginvaltuuston päätöksiä ja toimittaa ne Talouden vastuualueelle. Päätökset niistä toimenpiteistä, joilla Turun sisäisen joukkoliikenteen järjestämisen kustannukset ja tulot vastaavat Turun kaupunginvaltuuston päättämää nettolukua, tekee Turun joukkoliikennelautakunta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaarinan kaupunki
tiedLiedon kunta
tiedNaantalin kaupunki
tiedRaision kaupunki
tiedRuskon kunta
tpvKeskushallinto, talousasiat
tiedKuoppala Pirjo