Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta13414.11.201212

5863-2012 (065, 633)

Maksu- ja informaatiojärjestelmän kilpailuttamista koskeva konsultointi

Tiivistelmä: -

Tksjlk § 134

Kehityspäällikkö Jari Paasikivi 7.11.2012:

Movea Trafikkonsult AB on toiminut Turun kaupunkiseudun lippu- ja informaatiojärjestelmän valmisteluvaiheessa konsulttina ja toteuttanut alustavaan tarjouspyyntöön tarvittavan määrittelytyön 16.5.2012 tehdyn päätöksen mukaisesti. Työ valmistuu marraskuun aikana.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta on 12 9.2012 § 94 päättänytkäynnistää Turun kaupunkiseudun maksu- ja informaatiojärjestelmähankinnan.

Turun kaupunkiseutu tarvitsee tukea maksu- ja informaatiojärjestelmän hankintaprosessiin, toimittaja-arviointiin ja lopullisten tarjouspyyntömateriaalien tuottamiseksi hankintaprosessin aikana. Tästä työstä pyydettiin tarjousta Movea Trafikkonsult AB:lta, koska he ovat toteuttaneet menestyksekkäästi maksujärjestelmän valmistelun aikaisempaan vaiheeseen liittyvät tehtävät. Suomalaisia toimijoita, joilla olisi viimeaikaista kokemusta suurten kaupunkien lippu- ja informaatiojärjestelmien toteuttamisesta, on olemassa vain todella rajallinen määrä. Tutkiessamme markkinoita voimme todeta, että kyseiset toimijat ovat tällä hetkellä pitkälti kiinnittyneet muiden joukkoliikennesektorin toimijoiden hankkeisiin. Tästä syystä lopullisten tarjouspyyntömateriaalien tuottamisesta ja hankintaprosessin tuesta ei pyydetty muita tarjouksia.

Hankinta ylittää kansalliset kynnysarvot kilpailuttamiselle, suorahankinnan voi kuitenkin toteuttaa perustuen hankintalain pykälään 27§ kiireellisestä hankinnasta, jossa kiireellisyyden perustana on ulkoinen tekijä. Tässä sellaiseksi ulkoiseksi tekijäksi voitaneen katsoa viranomaiselle tulleet velvoitteet palvelusopimusasetuksesta ja viranomaistoimintojen perustamisesta sekä erityisesti Liikennevirastovetoisen yhteiskäyttöisen joukkoliikenteen järjestelmähankinnan keskittymisen vain maksujärjestelmän toteuttamiseen ilman ajoneuvolaitteita.

Tarjouksen hinnoittelun vertailemiseksi on saatua tarjousta verrattu seuraaviin tarjouksiin tai hintatietoihin:

Movea Trafikkonsult tarjouksen hinnoittelu:

Tällöin konsulttityön päivä ja tuntihinnat ovat seuraavat:

Turun kaupungin joukkoliikennetoimisto on myös anonut määrittelytyön rahoitukseen valtion avustusta, koska työn tuloksia tullaan hyödyntämään myös Liikennevirasto-vetoisen PILETTI-hankkeen työssä.

Liite 1Movea Trafikkonsult AB:n tarjous 6.11.2012 (ei julkinen, jaetaan lautakunnalle)

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 8.11.2012:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää toteuttaa suorahankinnan konsulttityön tilaamisessa ja tilata Movea Trafikkonsult AB:lta Turun kaupunkiseudun lippu- ja informaatiojärjestelmän hankinnan ja tarjouskilpailun avustamisen oheisen tarjouksen mukaisesti siten, että työn hinta ei saa ylittää 48.150 euron (413.600 SEK) alv 0 % ylärajaa. Tilaus maksetaan seudullisen lautakunnan kehittäminen ja tutkimus -määrärahasta.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny päätöksen tiedoksiannolla vaan erikseen tehtävällä tilauksella.

PäätösTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti toteuttaa suorahankinnan konsulttityön tilaamisessa ja tilata Movea Trafikkonsult AB:lta Turun kaupunkiseudun lippu- ja informaatiojärjestelmän hankinnan ja tarjouskilpailun avustamisen oheisen tarjouksen mukaisesti siten, että työn hinta ei saa ylittää 48.150 euron (413.600 SEK) alv 0 % ylärajaa. Tilaus maksetaan seudullisen lautakunnan kehittäminen ja tutkimus -määrärahasta. Sopimus pyritään tekemään euromääräisenä.

Päätös tehtiin esittelijän kokouksessa muuttamasta ehdotuksesta.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny päätöksen tiedoksiannolla vaan erikseen tehtävällä tilauksella.

Jakelu

tiedMovea Trafikkonsult AB
tpvKorte Sirpa


Liitteet:

Tksjlk § 134
Liite 1:Movea Trafikkonsult AB:n tarjous 6.11.2012