Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta8812.09.20124

767-2012 (065, 633)

Lähetekeskustelu maksuvyöhykkeiden toteuttamisesta 1.7.2014 alkaen

Tiivistelmä: -

Tksjlk § 88

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 6.9.2012:

Joukkoliikennetoimisto on aloittanut seudullisen joukkoliikenteen valmistelun lautakunnan tekemän PSA-päätöksen mukaisesti (Tksjlk 16.5.2012 § 45). Päätökset liikennöintikohteista tulevat edellyttämään arviota kunkin kohteen kuntakohtaisista kustannuksista ja tuloista. Se millä tavalla maksuvyöhykkeet toteutetaan, vaikuttaa suoraan lipputuloihin. Tästä syystä lautakunnan on syytä käydä lähetekeskustelu, jonka pohjalta joukkoliikennetoimisto voi tehdä laskelmat.

Liitteenä on raporttiluonnos maksuvyöhykkeistä ja niiden vaikutuksista (Turun seudun joukkoliikenteen maksujärjestelmäselvitys). Vaihtoehtoina ovat koko kaupunkiseudun kattava tasataksa ja kuntarajojen mukaan muodostuva taksa sekä kaksi erilaista yhdyskuntarakenteeseen perustuvaa taksamallia. Joukkoliikennetoimisto pitää yhdyskuntarakenteeseen perustuvia malleja parhaina, koska tällöin lipun hinta vastaa parhaiten liikennöinnistä aiheutuvia kustannuksia.

Varsinainen päätös maksuvyöhykkeistä tulee lautakunnan tehtäväksi myöhemmin syksyn aikana.

Liite 1Raporttiluonnos maksuvyöhykkeistä ja niiden vaikutuksista
(Turun seudun joukkoliikenteen maksujärjestelmäselvitys)

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta käy lähetekeskustelun maksuvyöhykkeiden toteuttamisesta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.


Liitteet:

Tksjlk § 88
Liite 1:Raporttiluonnos maksuvyöhykkeistä ja niiden vaikutuksista (Turun seudun joukkoliikenteen maksujärjestelmäselvitys)