Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta8322.08.201213

292-2012 (001, 633)

TLO:n liikennöitsijöiden muutosesitys Raision sisäiseen liikenteen siirtymäajan liikennöintisopimukseen 24.9.2012 alkaen

Tiivistelmä:

Linjaliikenne Nyholm Oy ja muut liikenteenharjoittajat esittävät muutosta siirtymäajan liikennöintisopimukseen no 500104 (diaari 292-2012)

Tksjlk § 83

Suunnittelupäällikkö Henri Hellström 22.8.2012:

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenne Turun kaupungin ulkopuolella on järjestetty siirtymäajan liikennöintisopimusten nojalla. Varsinais-Suomen ELY-keskus on 1.1.2012 siirtänyt Turun kaupungille ne siirtymäajan liikennöintisopimukset ja sopimusten osat, joiden liikenne suoritetaan yksinomaan Turun kaupungin toimivalta-alueella (Kaarina, Lieto, Naantali, Raisio, Rusko ja Turku). Toimivaltaisena viranomaisena näiden osalta toimii Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta.

Sopimusten muuttamisesta on sopimuksiin kirjattu tiivistetysti seuraavaa: Liikenteenharjoittaja voi sopimusaikana esittää muutoksia aikatauluihin ja reitteihin sekä vuorojen lakkauttamisia. Esitykset on perusteltava ja ne on tehtävä pääsääntöisesti viimeistään kolme kuukautta ennen muutosten aiottua toteuttamista. Lähtökohtaisesti toimivaltainen viranomainen hyväksyy perustellut vuorojen vähennysesitykset. Sopimuksen puitteissa vuoroja ei kuitenkaan voida lisätä, mutta niitä voidaan vähäisessä määrin korvata toisilla vuoroilla.

Turun joukkoliikennetoimisto on vastaanottanut 17.8.2012 liikenteenharjoittajien muutosesityksen (liite 1). Aikataulu- ja reittimuutos on tullut ajankohtaiseksi Kuloisten koulun remontin valmistuttua. Reittiä esitetään kulkemaan Myllynkatua mennen tullen linjan 2 kääntöpaikalle Kuninkojalle. Lisäksi on esitetty lopetettavaksi kaksi aamulähtöä.

Päätepysäkin siirto Turun sisäisenlinjan 2 kanssa samalle pysäkille mahdollistaa asiakkaille uuden liityntä yhteyden Turun sisäiseen liikenteeseen. Kertalipulla matkustaville liityntäyhteyttä käytäessä tulee vastaan Turun ja Raision sisäisten lippujen ero, näillä ei ole vaihto-oikeutta keskenään. Seutulipun käyttäjillä ei tule asiasta ongelmaa. 

Joukkoliikennetoimisto on pyytänyt Raision kaupungilta kannanottoa esityksiin. Valmistelussa on tehty yhteistyötä Raision edustajien kanssa, eikä heillä ole huomautettavaa ehdotukseen.

Muilta osin joukkoliikennetoimistolla ei ole huomautettavaa hakemukseen.

Liite 1Siirtymäajan liikennöintisopimuksen no 500104 muutosesitys

Liite 2Raision sisäisen linjan 1 aikataulu

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 22.8.2012:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että liikennöintisopimuksen no 500104 muutosesitykset hyväksytään 24.9.2012 alkaen muutosesityksen mukaisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedRaision kaupunki
tiedTLO Hannu Lehmus
tiedAlin Seppo
tiedHellström Henri
tiedTervonen Jouko


Liitteet:

Tksjlk § 83
Liite 1:Siirtymäajan liikennöintisopimuksen no 500104 muutosesitys
Liite 2:Raision sisäisen linjan 1 aikataulu