Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta2421.03.201212

2963-2012 (001, 633)

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen lausuntopyyntö Mikko Rindell Oy:n reittiliikennelupahakemuksesta

Tiivistelmä: -

Tksjlk § 24

Suunnittelija Timo Ahokanto 15.3.2012:

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus pyytää Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnalta lausuntoa Mikko Rindell Oy:n reittiliikennelupahakemuksesta. Kuulemispyynnön diaarinumero (VARELY/533/06.06.06/2012)

Mikko Rindell Oy hakee reittiliikennelupaa reitille Raisio/KEO – Turun Lentoasema – Runosmäki – Halinen – Lemminkäisenkatu – VT1 – Paimio (VT1:n pysäkki Nesteen liittymässä) – Salo (VT1:n pysäkki) – Espoo, Otaniemi – Helsinki, Ruoholahti - Helsinki. keskusta.

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus pyrkii lausuntopyynnön mukaan saamaan lisäselvyyttä seuraaviin kysymyksiin:

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan valmistelutyöryhmä on käsitellyt muutosesitystä kokouksessaan 12.3.2012 ja toteaa seuraavaa:

Turun seudun joukkoliikenne järjestetään tällä hetkellä PSA:n mukaisesti sekä ostosopimuksilla että siirtymäajan liikennöintisopimuksilla. Molemmat järjestämistavat nauttivat joukkoliikennelain ja PSA:n mukaista yksinoikeuden suojaa. Nyt haettu liikenne ei loukkaa Turun kaupunkiseudun toimivaltaisen viranomaisen toimivaltaan kuuluvaa liikennettä.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen toimivaltainen viranomainen ei ota kantaa siihen ovatko kaavaillut reitit ja pysäkit käytettävissä reittiliikenteeseen, vaan siitä lausuu Turun kaupungin ympäristö- ja kaavoitusviraston suunnittelutoimisto sekä Raision kaupunki.

Liite 1Lausuntoluonnos Mikko Rindell Oy:n reittiliikennelupahakemuksesta

Liite 2Ely-keskuksen lausuntopyyntö Mikko Rindell Oy:n reittiliikennelupahakemuksesta liitteineen

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 15.3.2012:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää hyväksyä liitteenä 1 olevan lausunnon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausVarsinais-Suomen ELY-keskus


Liitteet:

Tksjlk § 24
Liite 1:Lausuntoluonnos Mikko Rindell Oy:n reittiliikennelupahakemuksesta
Liite 2:Ely-keskuksen lausuntopyyntö Mikko Rindell Oy:n reittiliikennelupahakemuksesta liitteineen