Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta401.02.20123

906-2012 (000)

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan kokouskäytäntö

Tiivistelmä: -

Tksjlk § 4

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 16.1.2012:

 

Lautakunta on yleensä valtuustokauden ensimmäisessä kokouksessaan päättänyt omasta kokouskäytännöstään. Lautakunta on päättänyt kokouskäytännöksi toimikaudekseen mm. seuraavista asioista:

esityslistan jakamisesta, pöytäkirjan tarkastamisesta, pöydällepanotavasta, lisälistan asioiden käsiteltäväksi ottamistavasta, punaiselle ”ei julkisuuteen” –listalle otettavista asioista ja myös punaisen listan jakelusta,

aloitteiden ja joukkoliikenteeseen liittyvien huomautusten ilmoitustavasta ja

kokousajankohdasta sekä -paikasta.

 

Varajäsenen kutsumisesta kokoukseen on päätetty kaupunginvaltuuston 29.3.2010 hyväksymässä hallintosäännössä. Sen pykälässä 6 sanotaan, että toimielimen jäsenen, joka on estynyt saapumasta kokoukseen, on kutsuttava varajäsen sijaansa. Milloin jäsen on esteellinen käsittelemään jotakin asiaa kokouksessa tai esteen vuoksi ei voi osallistua jonkin asian käsittelyyn, hän voi kutsua varajäsenensä kokoukseen sitä asiaa käsittelemään. Myös puheenjohtaja tai esittelijä voi toimittaa kutsun varajäsenelle.

 

Ehdotus        Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää kokouskäytännöksi seuraavaa:

Esityslista jaetaan postitse varsinaisille jäsenille ja varajäsenille vähintään kaksi päivää ennen kokousta. Tiedotusvälineet ja muut joukkoliikenteen toimijat saavat listat netin välityksellä, tarvittaessa postitse. Esityslista lähetetään myös sähköpostitse niille jäsenille tai varajäsenille, jotka ilmoittavat listan etukäteen tarvitsevansa. Mahdollisista lisäkokouksista tai kokousajanmuutoksista voidaan ilmoittaa myös sähköpostilla tai tekstiviestillä.

 

Kokoustiedotus on luettavissa internetissä kokouksen jälkeen jo ennen pöytäkirjan valmistumista.

 

Pöytäkirjan tarkastaa kaksi kussakin kokouksessa valittua jäsentä istumajärjestyksen mukaan vasemmalta ja oikealta vuorojärjestyksessä. Pöytäkirja tarkastetaan joukkoliikennetoimistossa. Joukkoliikennetoimisto antaa tiedon pöytäkirjan valmistumisesta tarkastajille ja tarkastus tehdään viikon kuluessa ilmoituksesta.

 

Asiaa ensimmäistä kertaa käsiteltäessä se jää pöydälle kannatetusta pöydällepanoehdotuksesta.

 

Lisälistaa ei oteta käsittelyyn, kun on tehty kannatettu käsittelyä vastustava ehdotus.

 

Punainen ”ei julkisuuteen” – lista jaetaan varsinaisille ja varajäsenille.

 

Joukkoliikenteeseen liittyvät aloitteet on tehtävä kirjallisena.

 

Joukkoliikenteen käytännön toimiin liittyvät huomautukset, esim. epäkohdista liikenteessä, tulee tehdä suoraan joukkoliikennetoimistoon asiakohdan parantamisen nopeuttamiseksi.

 

Kokouspäivä on pääsääntöisesti keskiviikko. Kevään 2012 kokoukset pidetään Turun kaupungin ympäristö- ja kaavoitusvirastossa, os. Puolalankatu 5, kokoushuone Bryggmanissa (2. krs.) seuraavasti:

 

keskiviikko 1.2.2012 klo 16.30

keskiviikko 21.3.2012 klo 16.30

keskiviikko 11.4.2012 klo 16.30

keskiviikko 16.5.2012 klo 16.30

keskiviikko 13.6.2012 klo 16.30, jonka jälkeen pidetään Tksjlkn kauden päätöstilaisuus.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedLaitila Maritta
tiedLerkki Susanna