Åbo stad§Sammanträdets datumÄrende nr1
Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning2219.04.20184

4424-2018 (12 00 02)

Diskussion kring svenskspråkig utbildning vid Åbo Yrkesinstitut

Sammandrag: -

Ssnfu § 22

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman 13.4.2018:

Svenska sektionen tar del av lägesbeskrivning på Handel och data vid Åbo Yrkesinstitut samt lägesbeskrivning kring initiativ gällande samarbete kring svenskspråkig närvårdarutbildning i Åbo. Utbildningscheferna Olli Pietilä och Kalle Ojanen från Åbo Yrkesinstitut är inbjudna till mötet och presenterar nuläget. I samband med att stadsstyrelsen beslöt att handelsutbildningen hålls kvar vid Åbo Yrkesinstitut 7.8.2017 § 314 godkändes också en kläm där Åbo Yrkesinstitut skall färdigställa en plan för hur den svenskspråkiga utbildningens attraktion kan ökas i syfte att öka mängden sökande.

 

Direktör för svenskspråkig fostran och undervisning Liliane Kjellman:

 

Förslag          Svenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning diskuterar ärendet och antecknar det för kännedom.

 

BeslutSvenska sektionen vid nämnden för fostran och undervisning beslöt rekommendera att Åbo Yrkesinstitut tar kontakt med Axxells rektor för att utreda möjligheterna till ett samarbete med Axxell utbildning Ab. 

Målsättningen med förhandlingarna är att möjliggöra en svenskspråkig närvårdarutbildning i Åbo som ett samarbete mellan parterna. 

Utbildningen skulle starta tidigast hösten 2019 och rikta sig till såväl unga som vuxna studeranden.

Sändlista

förkImmonen Hannu
förkJalonen Timo
åtgOjanen Kalle