Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta39628.09.20223

11290-2021 (02 08 00)

Lasten ja nuorten toimintaterapiapalvelut ajalle 01.01.2023-31.12.2023 + 1 +1 vuoden optiot

Tiivistelmä:

Lasten ja nuorten toimintaterapiapalveluista on pyydetty tarjoukset ajalle 1.1.2023-31.12.2023, minkä jälkeen sopimuksia voidaan jatkaa kahdella (2) yhden (1) vuoden optiolla. Tarjouksia on saatu 59 kappaletta 16 palveluntuottajalta. Palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 100 000 eurolla.

Sosterla § 396

Toimintaterapeutti Kirsi Kemppi, osastonhoitaja Tiina Ajalin, johtava terapeutti Sanna Niemi ja hankintapalvelujen osuus hankinta-asiantuntija Hanna Nurmi 20.9.2022:

Hankinnan tausta

Turun kaupungin konsernihallinnon hankintapalvelut on pyytänyt avoimella hankintamenettelyllä tarjouksia Lasten ja nuorten toimintaterapiapalveluiden hankintaan Turun kaupungin hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden käyttöön ajalle 01.01.2023-31.12.2023, minkä jälkeen sopimusta voidaan jatkaa Tilaajan kirjallisella päätöksellä alkuperäisin ehdoin kahdella (2) yhden (1) vuoden pituisella optiokaudella ajalle 1.1.2024-31.12.2024 ja 1.1.2025-31.12.2025.

Hankinnassa on kysymys julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) kansalliset kynnysarvot ylittävästä sosiaali- ja terveyspalveluhankinnasta.

Hankintaa koskeva sosiaali- ja terveyspalveluja sekä muita erityisiä palveluhankintoja koskeva ilmoitus lähetettiin julkaistavaksi HILMA-ilmoituskanavassa 21.05.2022 osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi, EU:n virallisen lehden (EUVL) täydennysosassa (S-osa) sekä Tenders Electronic Daily (TED) -tietokannassa. Tarjouspyyntö liitteineen lähetettiin julkaistavaksi samana päivänä Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

Hankinnasta esitettyihin kysymyksiin vastattiin Tarjouspalvelu.fi-toimittajaportaalissa 06.06.2022.

Tarjouspyynnössä ja sen liitteissä kuvattiin tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset sekä hankinnan kohde ja palvelulle asetetut ehdottomat vaatimukset. Lisäksi tarjouspyynnössä kuvattiin pisteytettävät laatuvaatimukset. Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että vaihtoehtoisia tarjouksia ja osatarjouksia ei hyväksytä.

Tarjous liitteineen tuli jättää suomen kielellä.

Hankinnan ennakoitu arvo vuodessa on noin 100 000 €. Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai arvoon sopimuskauden aikana.

Hankinta on jaettu kolmeen (3) eri osakokonaisuuteen seuraavasti:

1. Lasten ja nuorten yksilötoimintaterapian vastaanottokäynti​

2. Lasten ja nuorten yksilötoimintaterapian koti-, koulu- ja päiväkotikäynti

3. Lasten ja nuorten ryhmätoimintaterapiakäynti

Tarjouspyynnössä ilmoitettiin, että hankinnasta tehdään kirjalliset sopimukset osakokonaisuuksittain seuraavasti:

1. Lasten ja nuorten yksilötoimintaterapian vastaanottokäynti: kahdenkymmenenviiden (25) palveluntuottajan/toimittajan kanssa

2. Lasten ja nuorten yksilötoimintaterapian koti-, koulu- ja päiväkotikäynti: kahdenkymmenenviiden (25) palveluntuottajan/toimittajan kanssa

3. Lasten ja nuorten ryhmätoimintaterapiakäynti: viiden (5) palveluntuottajan/toimittajan kanssa

Tarjoukset saatiin määräaikaan 05.08.2022 klo 11.00 mennessä seuraavilta palveluntuottajilta: Tmi Toimintaterapia Johanna Jaakkola, Terapiayhdistys Sateenkaari ry, Vihreä eteinen oy, Coronaria Contextia Oy, Tmi Erja Kähäri-Laine, Salettia Kuntoutuspalvelut Oy, Tutoris Oy, Mehiläinen Oy, Suomen Terveystalo Oy, Tulkkaus Silta Oy, Terapiatalo Noste Oy, Minna Kautto, Toimintaterapia Tammenterho Taina Tammi tmi, Toimintaterapia ja seksuaalineuvonta K.Larjama, Toimintaterapeutti Virva Hämäläinen ja Folkhälsan Välfärd Ab.

Tarjouspyynnön mukaisesti tarjousten arviointi ja vertailu toteutetaan kolmessa vaiheessa: 1) tarjoajien soveltuvuuden arviointi, 2) tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen ja 3) tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta.

Tarjoajien soveltuvuuden arviointi

Arviointi- ja valintaprosessin ensimmäisessä vaiheessa selvitetään tarjoajien edellytykset suoriutua hankinnan tuottamisesta. Tätä arvioitiin tarjouspyynnössä tarjoajille asetetuilla soveltuvuusvaatimuksilla.

Hankintalain 114 §:n mukaan hankintayksikkö voi asettaa vaatimuksia tarjoajan soveltuvuudelle. Hankintayksikön on suljettava tarjouskilpailusta tarjoaja, joka ei vastaa asetettuja soveltuvuusvaatimuksia. Hankintayksikkö voi vaatia, että tarjoajat antavat tarjouksensa osana vakuutuksen, että ne täyttävät hankintayksikön asettamat soveltuvuutta koskevat vaatimukset.

Kaikki tarjoajat ovat vakuuttaneet täyttävänsä tarjouspyynnössä tarjoajalle asetetut soveltuvuusvaatimukset.

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden tarkistaminen

Arviointi- ja valintaprosessin toisessa vaiheessa arvioidaan ensimmäisen vaiheen läpäisseiden tarjoajien tarjoukset. Tarjoukset tarkistettiin suhteessa niihin vaatimuksiin, joita tarjouspyynnössä edellytettiin.

Hankintalain 113 §:n 2 momentin mukaan tarjoajan tulee tarjouksessaan osoittaa tarjoamansa palvelun olevan tarjouspyynnössä esitettyjen vaatimusten mukainen. Tarjouspyyntöä tai tarjousmenettelyn ehtoja vastaamattomat tarjoukset on suljettava pois tarjouskilpailusta. Oikeuskäytännössä on vakiintuneesti katsottu, että sisällöltään tarjouspyyntöä vastaamattoman tarjouksen sulkeminen pois tarjouskilpailusta ei ole ainoastaan hankintayksikön oikeus, vaan hankintayksikkö on tarjoajien tasapuolisen ja syrjimättömän kohtelun turvaamiseksi velvollinen sulkemaan tarjouspyynnön vastaisen tarjouksen pois tarjouskilpailusta.

Arvioinnissa todettiin tarjousten täyttävän tarjouspyynnön vaatimukset.

Tarjousten kokonaistaloudellisuuden vertailu ja valinta

Tarjouspyynnössä valinnan perusteeksi ilmoitettiin kokonaistaloudellinen edullisuus, pisteytys. Pisteet muodostuivat tarjoajan koulutuksesta ja työkokemuksesta.

Pisteet muodostuivat seuraavasti:

Liite 1​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Tarjousten vertailutaulukko, julkinen

Liite 2​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Tarjousten vertailutaulukko (Salassa pidettävä, sisältää tarjoajan liikesalaisuuksia (viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) 24 §:n 1 momentin 20 kohta))

Liite 3 Arvontapöytäkirja

Esitämme, että lasten ja nuorten toimintaterapiapalveluiden hankinnan palveluntuottajiksi ajalle 1.1.2023 - 31.12.2023 valitaan palveluntuottajat liitteen 1 (vertailutaulukko) mukaisesti tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Sosiaali- ja terveyspalvelujohtaja Riitta Liuksa 23.9.2022:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää edellä esitetyin perustein, että lasten ja nuorten toimintaterapiapalveluiden hankinnan palveluntuottajiksi ajalle 1.1.2023 - 31.12.2023 valitaan palveluntuottajat liitteen 1 (vertailutaulukko) mukaisesti tarjotuilla hinnoilla sekä muuten tarjouspyynnön ja tarjouksen mukaisin ehdoin.

Hankintayksikkö ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

Mahdollisesta option käyttöönotosta päätetään erikseen.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella. Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen voidaan katsoa saaneen päätöksen ja oikaisuohjeen ja valitusosoituksen tiedoksi.

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoCoronaria Contextia Oy
aoFolkhälsan Välfärd Ab
aoKautto Minna
aoLarjama Kirsi
aoMehiläinen Oy
aoSalettia Kuntoutuspalvelut Oy
aoSuomen Terveystalo Oy/Terveystalo Turku
aoTerapiatalo Noste Oy
aoTerapiayhdistys Sateenkaari / Terapiföreningen Regnbågen
aoT:mi Erja Kähäri-Laine
aoT:mi Toimintaterapia Johanna Jaakkola
aoToimintaterapeutti Virva Hämäläinen
aoToimintaterapia tammenterho, Taina Tammi Tmi
aoTulkkaus Silta Oy
aoTutoris Oy
aoVihreä eteinen Oy
tiedAalto Olli
tiedAjalin Tiina
tiedJärvinen Sari
tiedKemppi Kirsi
tpvLehtonen Jaakko
tpvLeppänen Saara
tiedMarttila Jane
tiedNiemi Sanna
tiedNurmi Hanna
tiedPurhonen Kerkko
tiedSarasniemi Kati
tiedSarvanto-Hohtari Susanna


Liitteet:

Sosterla § 396
Liite 1:Liite 1 Tarjousten vertailutaulukko, julkinen
Liite 2:Liite 2 Tarjousten vertailutaulukko, Salassa pidettävä, sisältää tarjoajan liikesalaisuuksia (viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) 24 §:n 1 momentin 20 kohta)
Liite 3:Liite 3 Arvontapöytäkirja