Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta29810.08.20225

4410-2021 (00 01 02, 06 00 00, 10 03 02)

Vastaus Timo Nurmion ym. aloitteeseen Maarian lähiterveyspisteen toiminnasta

Tiivistelmä: -

Sosterla § 298

Hyvinvoinnin palvelukokonaisuus, terveyspalvelut, palvelualuejohtaja Jane Marttila ja johdon tuki, asiantuntijalääkäri Katariina Kauniskangas 1.8.2022:

Valtuutettu Timo Nurmio ym. ovat laatineet lautakunta-aloitteen terveysasemapalveluiden palauttamiseksi Maarian alueelle. Aloitteissa nostettiin esille Keskustan terveysaseman ahtaat tilat ja heikentynyt jonotilanne, Maarian väestön ikääntyminen, Keskustan terveysasemapalvelujen hankala saavutettavuus sekä pitkän välimatkan vaatima aika ja kustannukset. Aloitteissa esitettiin, että Turun pohjoisen alueen terveysasemapalveluiden tilakysymys tulee ratkaista nopeasti joko korjaamalla nykyiset tilat tai hakemalla toiminnalle uudet tilat olemassa olevista kiinteistöistä.

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti 16.2.2022 § 88 palauttaa lautakunta-aloitteeseen annetun vastauksen uuteen valmisteluun neuvottelujen jatkamiseksi alueilla käytettävissä olevista tiloista tai parakkitiloista. Tilojen selvityksessä tuli ottaa huomioon kotihoidon toimitilojen ja hammashoidon tilojen sijoittaminen.

Saman sisältöiseen valtuustoaloitteeseen dnro 13710-2021 on annettu vastaus (KV 11.4.2022 § 78). Valtuustoaloitteeseen annetussa vastauksessa otettiin huomioon lautakunta-aloitteen käsittelyssä esiin nostetut asian palauttamisen syyt. Valtuustoaloitteen vastauksessa on tutkittu mahdollisuudet alueella käytettävissä olevista muista tiloista tai parakkitilojen käyttöönotosta, ja kotihoidon ja suun terveydenhuollon toimitilojen sijoittamiseen on niin ikään otettu kantaa.

Valtuustoaloitteen vastauksessa todettiin edelleen, että kaupunginhallitus päätti 21.3.2022 § 119 merkitä terveysasemien palveluverkkoselvityksen tiedoksi ja esittää Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle, että palveluverkkoselvitys otetaan huomioon Varsinais-Suomen hyvinvointialuetta muodostettaessa, ja että Varissuolle sekä Pohjois-Turkuun sijoittuu jatkossa sote-keskus. Lisäksi kaupunginhallitus päätti esittää Varsinais-Suomen hyvinvointialueelle, että työntekijöiden asianmukaisista toimitiloista huolehditaan osana palveluverkkopäätöksiä.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa 2.8.2022:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää antaa edellä olevan vastauksen Timo Nurmiolle ym. ja merkitsee aloitteen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoNurmio Timo