Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta30310.08.20221

12478-2019 (02 08 00)

Sosiaalityön ja lastensuojelun tukipalvelut, sopimusten irtisanominen

Tiivistelmä:

Sosiaalityön ja lastensuojelun tukipalvelujen palveluntuottajaksi 31.12.2024 päättyvälle kaudelle on valittu palveluntuottaja. Sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitetään kyseisten sopimusten irtisanomista päättymään välittömästi.

Sosterla § 303

Hyvinvoinnin palvelukokonaisuus, palvelualuejohtaja Sirpa Kuronen 15.6.2022:

Turun kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta on päätöksellään 11.11.2020 § 440 valinnut palveluntuottajat sosiaalityön ja lastensuojelun tukipalveluihin 31.12.2024 päättyvälle kaudelle. Sopimukset ovat tämän esityksen liitteenä.

Sopimusten mukaan Tilaaja ostaa osallistumis- ja tarjouspyynnön, niiden liitteiden sekä osallistumishakemuksen ja tarjouksen mukaiset palvelut. Sopimuksiin sovellettavien JYSE 2014 Palvelut ehtojen 18.2 kohdan mukaan Tilaajalla on oikeus irtisanoa hankintasopimus päättymään välittömästi, jos palveluntuottajan taloudellisten tai muiden olosuhteiden havaitaan muuttuneen olennaisesti niin, ettei voida olettaa palveluntuottajan täyttävän hankintasopimuksen mukaisia velvollisuuksiaan eikä luotettavaa selvitystä velvoitteiden täyttämisestä anneta. Irtisanominen on tehtävä kohtuullisessa ajassa siitä, kun tilaaja sai tiedon irtisanomisperusteen olemassaolosta.

Palveluntuottaja on tuonut ilmi haasteet oikean henkilöstön saamisen suhteen ja esittänyt mahdollisuutta sopimusten päättämiseen. Asian osalta on ilmennyt, että palveluntuottaja ei kykene järjestämään sopimusten mukaista palvelua Tilaajan asiakkaille. Tilaajan tavoite on turvata asiakasperheiden palvelut.  Tilaaja on päättänyt esittää sopimusten irtisanomista päättymään välittömästi perustuen siihen, että Palveluntuottaja ei kykene tuottamaan sopimusten mukaista palvelua.

Liite 1                                  Irtisanottava sopimus 1 (salassa pidettävä, salauksen peruste JulkL 24§ 1 momentin 20 kohta)

Liite 2                                  Irtisanottava sopimus 2 (salassa pidettävä, salauksen peruste JulkL 24§ 1 momentin 20 kohta)

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa 1.8.2022:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää irtisanoa esityksen liitteenä olevat sosiaalityön ja lastensuojelun tukipalvelujen palveluntuottajan sopimukset päättymään välittömästi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoPalveluntuottajat
tiedHirvelä Markku
tiedJokinen Katariina
tiedKuronen Sirpa
tiedLehtonen Jaakko
tiedLeppänen Saara
tiedNieminen Sanni-Sofia
tiedSantamaa Maija
tiedSarvanto-Hohtari Susanna
tpvVirolainen Eira


Liitteet:

Sosterla § 303
Liite 1:Irtisanottava sopimus 1 (salassa pidettävä, salauk-sen peruste JulkL 24§ 1 momentin 20 kohta)
Liite 2:Irtisanottava sopimus 2 (salassa pidettävä, salauk-sen peruste JulkL 24§ 1 momentin 20 kohta)