Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta29710.08.20224

5359-2022 (00 01 02, 06 00 00)

Vastaus sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsenten Katja Niemen ja Muhiadin Hersin aloitteeseen Turun terveysasemien puhelinajanvarauksen aukioloaikojen laajentamiseksi

Tiivistelmä: -

Sosterla § 297

Hyvinvoinnin palvelukokonaisuus, Terveyspalvelut, palvelualuejohtaja Jane Marttila 10.6.2022:

Olen pyytänyt aloitteen johdosta selvityksen avosairaanhoidon vastuualuejohtaja Päivi-Leena Honkiselta, joka on välittänyt selvityspyynnön avopalveluiden ylihoitaja Jaana Piispaselle.  Heidän selvityksensä on tämän vastauksen liitteenä.

Liite 1Päivi-Leena Honkisen selvitys

Liite 2Jaana Piispasen selvitys

Koronapandemian ja nyttemmin hoitovelan purkamiseen liittyen puhelinkontaktien määrä terveysasemille on erittäin suuri ja samalla hoitajia puuttuu merkittävä määrä työvoiman saatavuusongelman ja sairaspoissaolojen vuoksi.

Samaan aikaan Lounais-Suomen aluehallintovirasto seuraa terveysasemien psykososiaalista kuormittumista. Puheluihin vastaamisajan lyhentäminen (klo 8–14) on ollut yksi aluehallintoviraston seurantaan liittyvä, kuormittumista vähentävä toimenpide. Toinen toimenpide on ollut puheluiden hoitaminen ulkoisen palveluntuottajan avulla, jatkossa laajemmin kesäkuun alusta yhdessä Kaiku24:n avulla.

Selvitysten mukaan puhelinpalveluiden aukiolon laajentamista pystytään tulevaisuudessa harkitsemaan yhteistyössä ulkoisen palvelutuottajan kanssa.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää antaa edellä olevan vastauksen Katja Niemen ja Muhiadin Hersin aloitteeseen Turun terveysasemien puhelinajanvarauksen aukioloaikojen laajentamiseksi

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

vastHersi Muhiadin
vastNiemi Katja


Liitteet:

Sosterla § 297
Liite 1:Päivi-Leena Honkisen selvitys
Liite 2:Jaana Piispasen selvitys