Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta25208.06.202212

6568-2022 (02 08 00)

Hoitajakutsujärjestelmän hankinta Portsakotiin

Tiivistelmä:

Sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitetään hoitajakutsujärjestelmän kilpailuttamista Portsakodin palvelutaloon. Hankinnan kustannukset ovat noin 150 000 euroa, minkä lisäksi koituu mahdollisia ylläpitokustannuksia.

Sosterla § 252

Hyvinvoinnin palvelukokonaisuus, asumispalveluiden päällikkö Eeva Luotonen sekä konsernihallinnon tilapalvelut, sairaalainsinööri Kari Saarinen 27.5.2022:

Portsakodissa on tehostetun palveluasumisen ympärivuorokautisen hoidon ryhmäkoteja ja erillisasuntoja sekä kaksi lyhytaikaisen, tilapäisen tehostetun palveluasumisen yksikköä. Portsakodin nykyinen hoitajakutsujärjestelmä on tehty vuonna 2005 ja se on toteutettu Smart-järjestelmällä. Smart-järjestelmän valmistus on lopetettu ja siihen ei enää markkinoilta saa varaosia. Järjestelmän toimivuus on erittäin kriittisellä polulla ja uusinta pitää tehdä potilasturvallisuuden varmistamiseksi.

Nykyinen hoitajakutsujärjestelmä korvataan uudella paikantavalla hoitajakutsu- ja henkilöturvajärjestelmällä. Asukkaitten avunpyyntöä ja dementia-asukkaiden poistumisen ohjausta/valvontaa hoidetaan paikantavan hoitajakutsujärjestelmän avulla. Osaan asuinhuoneista toteutetaan puheyhteys hoitajakutsujärjestelmän välityksellä asukkaan ja hoitajan välille. Hoitajakutsujärjestelmä välittää asukkaan avunpyyntö, dementiahälytykset, lisälaitteiden, henkilökunnan henkilöturvakutsut, jne. hoitohenkilökunnan tietokoneille sekä langattomiin matkapuhelimiin. Henkilökunnan henkilöturvahälytykset välitetään myös vartiointiliikkeelle. Tukiasemien verkko kattaa koko rakennuksen sekä pihalla pääsisäänkäynnin oleskelualueet. Hoitajakutsujärjestelmä liitetään paloilmoitinjärjestelmään ja kulunvalvontaan siten että esim. osastojen kulkuovi lukkiintuu dementia-asukkaan lähestyessä ovea. Uuden järjestelmän asennus tehdään siten, että vanha järjestelmä puretaan, kun uusi järjestelmä on käyttökunnossa.

Hankinnan kohteena on mm.:

Mainitut määrät ovat arvioita.

Kyseessä on kertahankinta, jonka kustannukset ovat noin 150 000 euroa. Lisäksi hankinnasta saattaa koitua kuukausittaisia ylläpito- ja huoltosopimuskustannuksia (arvioilta noin 1000 euroa kuukaudessa). Hankinta ylittää kansallisen kynnysarvon.

Hankinta rahoitetaan 55580 ST/Vanhuskeskus 3 yhteiset toiminnot kustannuspaikalta.

Esitämme, että hoitajakutsujärjestelmän kilpailutus Portsakotiin käynnistetään ja tarjouspyyntö sekä muut asiakirjat valmistellaan yhdessä konsernihallinnon hankintapalvelujen kanssa. Hankinnan kustannukset ovat noin 150 000 euroa, minkä lisäksi koituu mahdollisia ylläpitokustannuksia.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa 2.6.2022:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että hoitajakutsujärjestelmän kilpailutus Portsakotiin käynnistetään ja tarjouspyyntö sekä muut asiakirjat valmistellaan yhdessä konsernihallinnon hankintapalvelujen kanssa. Hankinnan kustannukset ovat noin 150 000 euroa, minkä lisäksi koituu mahdollisia ylläpitokustannuksia.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAhonen Sari
tiedJärvinen Sari
tpvLaaksonen Samu
tiedLeppänen Saara
tiedRinne Tapani
tiedSarvanto-Hohtari Susanna