Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta21818.05.202215

2777-2022 (06 04 01)

Vastaus sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Viivu Seilan ym. aloitteeseen laboratoriotutkimusten näyteastioista.

Tiivistelmä: -

Sosterla § 218

Terveyspalvelut, vs. palvelualuejohtaja Jane Marttila 21.4.2022:

Sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Viivu Seila ym. ovat tehneet 3.3.2022 aloitteen, jossa esitetään, että laboratoriotutkimuksia varten on oltava näyteastioita saatavilla jokaisella terveysasemalla yhdenvertaisuuden ja hoidon saatavuuden nojalla. Terveysasemalta on myös saatava ohjeet jokaista näytteenottoa varten henkilökohtaisesti.

Olen pyytänyt aloitteen johdosta selvityksen avosairaanhoidon vastuualuejohtaja Päivi-Leena Honkiselta, joka on välittänyt selvityspyynnön avopalveluiden ylihoitaja Jaana Piispaselle.  Hänen selvityksensä on tämän vastauksen liitteenä.

Liite 1Selvitys liittyen sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Seila Viivun ym. aloitteeseen laboratoriotutkimusten näyteastioista

Näyteastioiden antaminen ja käytön ohjeistus on sovittu TYKS laboratoriopalveluiden kanssa sitten, että sekä näyteastioiden antaminen että niiden käytön ohjeistus hoidetaan laboratoriosta käsin. Laboratorioita on terveysasemien välittömässä läheisyydessä, joten näyteastioiden hakeminen laboratoriopisteestä ei kuormita asiakasta liikaa. Laboratoriohenkilöstö on oman työnsä erikoisasiantuntijoita, joten tällä tavalla varmistamme sen, että asiakkaat saavat parhaan mahdollisen palvelun laboratoriotutkimuksiin liittyen.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa 25.4.2022:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää antaa edellä olevan vastauksen Viivi Seilan ym. aloitteeseen laboratoriotutkimusten näyteastioista.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

vastXXXXX


Liitteet:

Sosterla § 218
Liite 1:Selvitys liittyen sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Seila Viivun ym. aloitteeseen laboratoriotutkimusten näyteastioista