Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta19428.04.20221

4789-2022 (10 03 02)

Väistötilojen vuokraaminen Makslankadun lastenkodin toiminnalle Jagellonicankadulta

Tiivistelmä:

Makslankadun lastenkoti on Turun kaupungin ylläpitämä perustason lastenkoti. Makslankadun lastenkodin sisäilmatutkimuksissa 30.4.2021 on todettu mikrobiepäpuhtauksien altistumisen olevan todennäköistä koko rakennuksessa. Tilapalvelukeskus ehdottaa lastenkodille remontin ajaksi korvaavia tiloja osoitteesta Jagellonicankadulta ajalle 1.9.2022-1.9.2023. Vuokra-aika voi pidentyä, koska Makslankadun kiinteistön lattiapohjaa päästään avaamaan ja tutkimaan vasta lastenkodin poismuuton jälkeen.

Sosterla § 194

Palvelualuejohtaja Sirpa Kuronen, lastensuojelun johtaja Eira Virolainen, palvelupäällikkö Markku Hirvelä, johtaja Katja Tolonen, hallintoylihoitaja Reija Ekdal 13.4.2022:

Esittely

Makslankadun lastenkoti on 12-paikkainen Turun kaupungin ylläpitämä perustason lastenkoti, jossa alle 18-vuotiaat huostaanotetut lapset ja nuoret saavat pitkäaikaista kodinomaista hoitoa ja kasvatusta. Tällä hetkellä lastenkodissa asuvien nuorten keski-ikä on noin 16 vuotta. Lastenkodissa on kaksi osastoa eli asuinyksikköä, Roihula ja Tuikkula. Kummallakin osastolla on kuusi ohjaajaa ja yöhoitaja, jotka huolehtivat nuorista kolmessa eri työvuorossa osaston tiloissa. Lisäksi yksikön omassa keittiössä työskentelee kokki, jossa hän valmistaa ruuat talon väelle ja talousapulainen, joka huolehtii talon siisteydestä ja vielä lähijohtaja.

Lastenkoti toimii tällä hetkellä kaupungin omistamassa tilassa osoitteessa Makslankatu 4. Väistötila tarvitaan, koska Makslankadun lastenkodin sisäilmatutkimuksissa 30.4.2021 on todettu, että mikrobiepäpuhtauksien osalta altistumisen on arvioitu, olevan todennäköistä koko rakennuksessa. Altistumisen teolliselle mineraalikuidulle on todettu olevan keittiössä erittäin todennäköistä ja muualla rakennuksessa mahdollista. Liitteenä Turun kaupungin sisäilmapäällikkö Kati Järven koostama tiivistelmä kiinteistössä teetetystä kuntotutkimuksesta. Kokonaisuudessaan kuntotutkimusraportti on nähtävillä Turun kaupungin sisäilma-sivuilla osoitteessa: turku.fi/sisäilma.

Tilapalvelukeskus ehdottaa lastenkodille remontin ajaksi korvaavia tiloja osoitteesta Jagellonicankatu 3. Tila on noin 1039 m2 ja vuokra 14 412 €/kk, lisäksi vuokralaiselta peritään erilliskorvaukset kulutetun veden ja sähkön mukaan. Tilan omistaa TVT Asunnot Oy.

Vuokrasopimus on määräaikainen. Vuokra-aika alkaa, kun tilat ovat käyttöön otettavissa, kuitenkin viimeistään 1.9.2022. Vuokra-aika on 1.9.2023 saakka, jonka jälkeen vuokrasopimus jatkuu molemminpuolisella 3 kuukauden irtisanomisajalla. Vuokra-aika voi pidentyä, koska Makslankadun kiinteistön lattiapohjaa päästään avaamaan ja tutkimaan paremmin vasta lastenkodin poismuuton jälkeen. 

Ennen muuttoa väistötilassa on tarpeen toteuttaa jonkin verran muutostöitä. Isoimpana muutoksena alakerrassa sijaitseva entinen kotihoitajien keittiötila muutetaan väliaikaiseksi valmistuskeittiöksi lastenkodin tarpeisiin. Muut kohteessa tarvittavat muutostyöt koskevat lähinnä ovien ja parvekkeiden lukituksia sekä muita turvallisuuteen liittyviä pienehköjä muutoksia.

Nykyinen tila Makslankatu 552 m2 vuokra, 7001,50 €/kk, vuosivuokra 84 018 €.
Uusi väistötila Jagellonicankatu 1039 m2, vuokra 14 412 €/kk, vuosivuokra 172 944 €.

Esitämme, että konsernihallinnon tilapalvelu valtuutetaan tekemään esityksen mukainen vuokrasopimus ajalle 1.9.2022-1.9.2023 Makslankadun lastenkodin toiminnalle osoitteesta Jagellonikankatu 3. Vuokrauksen edellytyksenä on rakennuslupa kaupungin rakennusvalvonnalta.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa 19.4.2022

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää esittää konsernihallinnon tilapalveluille, että Makslankadun lastenkodin väistötilaksi vuokrataan ajalle 1.9.2022–1.9.2023 tilat osoitteesta Jagellonikankatu 3. Vuokrauksen edellytyksenä on rakennuslupa kaupungin rakennusvalvonnalta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

esiKonsernihallinto, tilapalvelut