Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta5402.02.202212

1058-2022 (02 08 00)

Pegasos OMNI360 päivitys

Tiivistelmä: -

Sosterla § 54

Hyvinvoinnin palvelukokonaisuus, vs. palvelualuejohtaja Jane Marttila, ratkaisupäälliköt Minna Salakoski ja Hannu Ristimäki 25.1.2022:

Turun kaupungilla on käytössä Pegasos-potilastietojärjestelmä. Järjestelmää on tarve päivittää ja laajentaa OMNI360 vaiheen 1 –toiminnallisuuksilla.

Ohjelmistoihin vaadittavat kansalliset toteutukset tullaan jatkossa tekemään vain OMNI360-versioon ja tuki nykyjärjestelmälle on päättymässä. Uusi versio tarjoaa parannetun käyttökokemuksen (mm. opastaa, oppii & automatisoi rutiineja) ja on toteutettu nykypäivän teknologioilla.

Päivitys-projekti ja kertakustannukset kohdistuvat kuluvaan vuoteen 2022. Päivitys on välttämätön, jotta hyvinvointialue (HVA) voi jatkaa alueen asiakas- ja potilastietojärjestelmien (APT-järjestelmien) konsolidointeihin.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueen organisaatioissa on jo käynnistetty OMNI360 käyttöönottoja/päivityksiä ja HVA:lle siirryttäessä APT-järjestelmien tulisi näiden osalta olla alueellisesti yhtenevässä tasossa, jotta jatkokehitys ja konsolidointi mahdollistuu. Järjestelmätoimittajien ja sovellustuen käyttöönotto- ja koulutusresurssit tulee myös varata ajoissa ja organisaation oma resurssointi on varmistettava mittavien koulutusten ja käyttöönoton/päivityksen aikana.

Ratkaisupäällikkö Minna Salakosken 2M-IT Oy:ltä saaman tarjouksen mukaan hankinnan kertakustannukset vuodelle 2022 ovat 363 520 euroa. Lisäksi hankinnasta koituu OMNI360 vaiheen 1 ylläpitomaksujen korotukset 4 167,00 euroa/kk ja Tietovaraston osalta 833 euroa/kk, jotka realisoituvat vasta loppuvuoden 2022 osalta. Hinnat ovat arvonlisäverottomia. Tarkempi kustannuserittely on liitteenä olevassa tarjouksessa.

Liite 1Tarjous Pegasos OMNI360 päivitys (salassa pidettävä, salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 24 §:n 1 momentin 20 kohta)

Suurin osa hankinnan aiheuttamista kuluista on kertakustannuksia, kuten lisenssimaksut, koulutus- ja käyttöönottokustannukset ja toimitusmaksut. Päivityksen avulla saavutetaan myös kustannussäästöjä, kun kansalliset toteutukset tehdään kertahankinnalla (esim. kansallinen lääkitysmuutos).

2M-IT Oy on julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016, hankintalaki) 15 § mukainen Turun kaupungin sidosyksikkö. Hankintalakia ei sovelleta hankintoihin, jotka hankintayksikkö tekee sidosyksiköltään, jolloin Turun kaupunki voi ostaa palveluja sidosyksiköltään ilman erillistä kilpailutusta.

Esitämme, että 2M-IT Oy:ltä hankitaan OMNI360 vaiheen 1 päivitys hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden käyttöön kertakustannusten ollessa enintään 363 520 euroa sekä ylläpitokustannusten korotuksen ollessa 5000 euroa kuukaudessa.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa 25.1.2022:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että edellä esitetyn perusteella 2M-IT Oy:ltä hankitaan OMNI360 vaiheen 1 päivitys hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden käyttöön kertakustannusten ollessa enintään 363 520 euroa sekä ylläpitokustannusten korotuksen ollessa 5000 euroa kuukaudessa.

Tilaaja ei sitoudu tiettyyn hankintamäärään tai -arvoon.

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tämän hankintapäätöksen tiedoksiannolla, vaan vasta erikseen tehtävän kirjallisen sopimuksen allekirjoittamisella.

Sopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun asianosainen on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätöksen, valitusosoituksen ja muut oheisasiakirjat tiedoksi.

Päätös voi muuttua tehdyn valituksen, hankintaoikaisun tai ylemmän viranomaisen otto-oikeuden perusteella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ao2M-IT Oy
tiedJokinen Jaakko
tiedKuronen Sirpa
tiedLeppänen Saara
tiedMarttila Jane
tpvRistimäki Hannu
tpvSalakoski Minna
tiedSundman Jyrki


Liitteet:

Sosterla § 54
Liite 1:Tarjous Pegasos OMNI360 päivitys (salassa pidettävä, salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 24 §:n 1 momentin 20 kohta)