Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta1512.01.202215

13-2022 (00 04 02)

Sopimusten siirto Hoivatie Oy:lle

Tiivistelmä:

Sosiaali- ja terveyslautakunnalle esitetään, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden Nuorten Ystävät -palvelut Oy:n sopimukset siirretään Hoivatie Oy:lle 1.1.2022 alkaen.

Sosterla § 15

Konsernihallinto, hankintapalvelut, hankintasuunnittelija Saara Leppänen 14.12.2021:

Hoivatie Oy (3160743-8) on 7.10.2021 pyytänyt kirjallisesti Turun kaupungin hyvinvoinnin palvelukokonaisuudelta suostumusta sen tytäryhtiöiden (Nuorten Ystävät -palvelut Oy:n, ODL Hoivapalvelut Oy:n, ODL Ylitornion Vesperkoti Oy:n ja Oulun Koivula Oy:n) sopimusten siirtoa Hoivatie Oy:lle (3160743-8). Pyynnön perusteena on ollut tytäryhtiöiden sulautuminen uuteen perustettuun emoyhtiöön, Hoivatie Oy:hyn.

Turun kaupungin hyvinvoinnin palvelukokonaisuudella on voimassa olevia sopimuksia yllä mainituista yrityksistä vain Nuorten Ystävät -palvelut Oy:n kanssa seuraavissa hankinnoissa:

Vuoden alusta tapahtuva yhdistyminen ei vaikuta vakiintuneisiin yhteistyö- ja toimintamalleihin. Valvira myöntää Hoivatie Oy:lle uudet toimiluvat sille siirtyviin palveluihin. Hoivatie Oy:ssä palvelevat samat sosiaalipalveluiden ammattilaiset ja yhteyshenkilöt kuin ennenkin. Henkilöstö toteuttaa tytäryhtiöissä aiemmin toteutettua palvelua entisissä tiloissa. Palvelunumerot säilyvät ennallaan.

Sopimuksen siirtoa koskeva sopimusmuutos voidaan tehdä julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 136 §:n 2 momentin 4 kohdan nojalla.

Hoivatie Oy on ottanut vastattavakseen kaikki Nuorten Ystävät -palvelut Oy:n sopimusten hankinnan hoitamista koskevien sopimusten mukaiset Palveluntuottajan vastuut ja velvoitteet. Sopimuksen siirtoa koskeva sopimusmuutos ei aiheuta muita muutoksia sopimusten sisältöön. Lisäksi Hoivatie Oy:n tulee edelleen täyttää tarjouspyynnöissä asetetut laadulliset soveltuvuusvaatimukset, selvitykset ja todistukset. Sopimukset ja siihen mahdollisesti liittyvät sopimusliitteet tulee siten siirtää Hoivatie Oy:lle.

Sopimusten vastuuhenkilöiden tulee tehdä itse tai delegoida sopimuksille tehtävien sopimusmuutosliitteiden teko.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Riitta Liuksa 5.1.2021:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että hyvinvoinnin palvelukokonaisuuden Nuorten Ystävät -palvelut Oy:n sopimukset siirretään Hoivatie Oy:lle 1.1.2022 alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHoivatie Oy
tpvAhonen Marika
tpvHirvelä Markku
tpvJokela Visa
tpvKiiski Kaisa
tiedKuronen Sirpa
tiedLeppänen Saara