Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta16722.04.20206

4099-2020 (10 03 02)

Lakkatien lastenkodin kesäkodin vuokrasopimuksen irtisanominen

Tiivistelmä: -

Sosterla § 167

Hallintoylihoitaja Reija Ekdal, palvelualuejohtaja Sirpa Kuronen, lastensuojelun johtaja Eira Virolainen 6.4.2020:

Lakkatien lastenkodin kesäpaikka sijaitsee Piikkiössä. Kohteeseen kuuluu 5 erillistä rakennusta. Kesäkodin ns. Alatalo ei enää ole ollut käytössä ja päärakennus on osittain majoituskiellossa pelastusviranomaisten päätöksellä ja rakennus tulisi remontoida lähes perustuksia myöten. Pelastusviranomainen on määritellyt toimenpiteet, jotta mm. yläkerta voitaisiin ottaa majoituskäyttöön. Kiinteistön käyttö ryhmien yöpymiseen edellyttäisi kokonaan uuden asuinrakennuksen rakentamista. Kohde on monilta osin peruskuntoinen ja vaatisi lähitulevaisuudessa mittavia investointeja, jotta tilat pysyisivät käyttökelpoisina.

26.8.2019 pidetyssä hyvinvointitoimialan tilapalaverissa on käsitelty Lakkatien lastenkodin kesäkodin toiminnan ylläpitämistä. Lastenkodin kesäkoti on kunnoltaan laajoja korjauksia vaativa. Lakkatien lastenkodin kesäkodin kunnostukseen vaadittavista toimenpiteistä on tehty hinta-arvio, joka on n. 100.000 €

Lakkatien ja muidenkin lastenkotien kesänviettoa voidaan järjestää tarkoituksenmukaisemmin mm. rahastotuottojen avulla. Piikkiön kesäkoti on aikanaan saatu testamenttisaantona, mutta hyvinvointitoimialalla ei ole tarkoituksenmukaista käyttöä ko. tiloille. Tilapalvelukeskuksen ja konsernihallinnon lakiasioiden tulee selvittää tilojen hallintaa koskevat ehdot ja muut mahdolliset velvoitteet.

Hyvinvointitoimiala maksaa Lakkatien lastenkodin kesäkodista vuokraa edelleen 1031,31 €/kk. Kesäkodin voi tilapalvelun mukaan irtisanoa heti 6 kuukauden irtisanomisajalla.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 6.4.2020:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää, että Lakkatien lastenkodin kesäkodin vuokrasopimus irtisanotaan 1.5 2020 alkaen.

PäätösAsia palautettiin puheenjohtajan esityksestä yksimielisesti uudelleen valmisteltavaksi.

Jakelu

palXXXXX