Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta13818.03.20203

3444-2020 (07 02 01)

Tilannepäivitys koronavirustilanteesta Turussa

Tiivistelmä: -

Sosterla § 138

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 17.3.2020:

Suomen hallitus valmistautuu ottamaan käyttöön valmiuslain koronavirusepidemian (COVID-19) hillitsemiseksi. Asiaa koskeva asetus annetaan tiistaina eduskunnalle.

Kaupunginvaltuusto on 16.3.2020 kokouksessaan päättänyt, että tartuntatautilain (1227/2016) 58 §:n mukainen toimivalta on siirretty kaupunginhallitukselle. Tämä tarkoittaa, että kaupunginhallitus on toimivaltainen päättämään, kun laajaa tartunnan vaaraa aiheuttava yleisvaarallinen tai yleisvaaralliseksi perustellusti epäilty tartuntatauti on todettu tai sen esiintyminen on perustellusti odotettavissa, toimialueellaan sosiaali- ja terveydenhuollon toimintayksiköiden, oppilaitosten, päiväkotien, asuntojen ja vastaavien tilojen sulkemisesta sekä yleisten kokousten tai yleisötilaisuuksien kieltämisestä.

Hyvinvointitoimiala on jo usean viikon ajan suunnitellut ja ryhtynyt myös toimenpiteisiin koronavirusepidemian vuoksi. Toimenpiteet ovat noudattaneet annettuja valtakunnallisia ohjeistuksia.

Tehdyistä toimenpiteistä on pidetty ns. toimintapäiväkirjaa, johon on kirjattu tehdyt toimenpiteet palvelualueittain. Toimintapäiväkirja päivittyy koko ajan.

Kokouksessa hyvinvointitoimialan virkamiehet esittelevät koronavirustilannetta ja tehtyjä toimenpiteitä.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 17.3.2020:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta merkitsee tiedoksi tilannepäivityksen koronavirustilanteesta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.