Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta7319.02.20205

1841-2020 (07 02 01)

Sosiaali- ja terveyslautakunnan tehtäväalueella vuoden 2019 aikana tehdyt kuntalaisaloitteet ja luottamushenkilöiden aloitteet

Tiivistelmä: -

Sosterla § 73

Kaupunginsihteeri Antti Perälä 10.2.2020:

Hallintosäännön 109 §:n mukaan kunnan asukkaalla sekä kunnassa toimivalla yhteisöllä ja säätiöllä on oikeus tehdä aloitteita kunnan toimintaa koskevissa asioissa. Lisäksi palvelun käyttäjällä on oikeus tehdä aloitteita kyseistä kunnan palvelua koskevassa asiassa. Kuntalaisaloitteen tekijälle on ilmoitettava aloitteen johdosta suoritetut toimenpiteet kuuden kuukauden kuluessa aloitteen jättämisestä.

Toimielimen jäsen voi tehdä kokouksen lopuksi kirjallisen aloitteen toimielimen toimivaltaan kuuluvasta asiasta. Aloitetta ei oteta heti käsiteltäväksi, vaan se lähetetään valmisteltavaksi. Vastaus aloitteeseen tulee tuoda toimielimen käsiteltäväksi neljän kuukauden kuluessa.

Kaupunginhallituksen ja lautakunnan tehtäväalueella tehdyt kaupungin toimintaa koskevat aloitteet ja niiden johdosta suoritetut toimenpiteet on vietävä tiedoksi asianomaiseen toimielimeen vuosittain helmikuun loppuun mennessä. Toimielin voi samalla päättää, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun.

Sosiaali- ja terveyslautakunnan tehtäväalueella on vuoden 2019 aikana tehty seuraavat kuntalaisaloitteet:

30.4.2019 tehty kuntalaisaloite ”Hyvän saattohoidon jatkaminen, Turun kaupungin on turvattava inhimillisen saattohoidon jatkuminen Karinakodissa”.

23.10.2019 sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen Timo Nurmio on tehnyt aloitteen saattohoidon järjestämisestä Karinakodissa. Asiaa on käsitelty sekä sosiaali- ja terveyslautakunnassa että kaupunginhallituksessa ja toiminta jatkuu Karinakodin palliatiivisessa yksikössä.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 11.2.2020:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää merkitä tehtäväalueellaan vuoden 2019 aikana tehdyt kuntalaisaloitteet sekä niiden johdosta suoritetut toimenpiteet tiedoksi ja päättää, että aloitteet on käsitelty loppuun.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.