Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta33309.10.20194

11424-2019 (00 01 00, 05 17 00, 10 03 02)

Kotihoidon resurssipoolille ja keskitetylle työnjärjestelylle Riimukadulta vuokrattavat tilat

Tiivistelmä: -

Sosterla § 333

Vs. hallintoylihoitaja Kirsi Kiviniemi, palvelualuejohtaja Sari Ahonen ja avopalvelujen johtaja Anne Vuorinen:

Kotihoidon resurssipoolissa työskentelee kotihoidon omaa, ammattitaitoista hoitohenkilöstöä. Resurssipoolin henkilökunta työskentelee asiakas- ja työntekijätarpeen mukaisesti kaikilla Turun kotihoidon alueilla. Resurssipooli mahdollistaa joustavat henkilöstösiirrot asiakastyön tarvetta vastaavasti, vastaten lyhytaikaisiin henkilöstön sairauspoissaoloihin ja muuttuviin asiakastyön tarpeisiin. Resurssipooli vähentää myös lähiesimiesten työn reaktiivisuutta ja vapauttaa lähiesimiesten työaikaa lyhytaikaisten sijaisten rekrytoinnista toiminnan varsinaiseen johtamiseen. Resurssipoolissa on tällä hetkellä 43 työntekijää ja esimies.

Resurssipoolin esimies, toimistoavustaja ja vastaava sairaanhoitaja työskentelevät tällä hetkellä osoitteessa Linnankatu 39, 1. kerros.

Kotihoidossa on vuodessa 1,3 miljoonaa käyntiä, joiden sijoittumisesta työntekijöiden listoille vastaa alueelliset työnjärjestelijät. Toimintaa on tarkoituksenmukaista keskittää, jotta tehokkuus ja laatu lisääntyvät. Toimintamallissa kotihoidon asiakaskäynnit jaetaan keskitetysti yhdessä toimipisteessä. Malli mahdollistaa koko kotihoidon resurssien tasaisen jakautumisen. Keskitetyn työnjärjestelyn pilotointi aloitettiin 14.1.2019 ja toimintaa ollaan laajentamassa koko kotihoitoa koskevaksi heti sopivan toimitilan löydyttyä. Keskitetyn työnjärjestelyn pilotti on toiminut Ruissalontie 23:n tiloissa, mutta em. tilat ovat käytettävissä vain vuoden 2019 loppuun asti. Keskitetyn työnjärjestelyn henkilöstömäärä tulee olemaan 17 työntekijää ja esimies.

Kotihoidon resurssipooli ja keskitetty työnjärjestely muodostavat yhdessä kotihoidon resurssienhallintayksikön, joka tulee olemaan strategisesti erittäin merkittävä osa kotihoitoa ja sen kehittämistä. Asiaan liittyy myös Pegasos Mukana -ohjelmistoon liittyvä optimointijärjestelmän käyttöönotto mahdollisimman pian.

Resurssienhallintayksikölle on löytynyt toimitila, joka voidaan ottaa käyttöön omistajan tekemien vähäisten muutostöiden jälkeen. Muutostöillä ei ole vaikutusta vuokraan. Vuokrattava tila on kooltaan 289 m2 ja se sijaitsee osoitteessa Riimukatu 1, 20380 Turku. Tilan vuokra on 3.004,73 €/kk sisältäen siivouksen, veden ja sisäisen vuokrauksen hallinnointikulut. Jätehuoltokustannukset eivät sisälly vuokraan. Sähkö laskutetaan kulutuksen mukaan. Tilassa on lattialämmitys ja lisäksi ilmalämpöpumput. Arvio lämmityskustannuksista on 200 €/kk.

Vuokrattavaan tilaan on rakennettava kuitu riittävien tietoliikenneyhteyksien turvaamiseksi. Kuidun rakentamisen kustannus on pienimmillään 3.600 € ja arvio toimitusajasta on yli 10 viikkoa. Kuidun rakentamisen kustannukset ovat käyttäjän maksettavia kustannuksia.

Vuokrasopimus on määräaikainen yhden vuoden päättyen 31.12.2020 ja tämän jälkeen molemminpuolinen irtisanomisaika on 6 kk. Vuokrasopimus alkaa 1.11.2019.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää ehdottaa tilapalvelukeskukselle, että resurssienhallintayksikölle vuokrataan 1.11.2019 alkaen tilat osoitteesta Riimukatu 1, 20380 Turku.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvTilapalvelukeskus
tiedAhonen Sari
tiedKiviniemi Kirsi
tiedVuorinen Anne