Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta33209.10.20193

11421-2019 (00 01 00, 05 17 00, 10 03 02)

Palveluohjaukselle ja Lausteen kotihoidolle Fiskarsinkadulta vuokrattavat tilat

Tiivistelmä: -

Sosterla § 332

Vs. hallintoylihoitaja Kirsi Kiviniemi, palvelualuejohtaja Sari Ahonen ja avopalvelujen johtaja Anne Vuorinen:

Vanhusten avopalveluiden Palveluohjauksen toimintayksikkö organisoi ja tuottaa useita toimintoja. Näitä ovat ensivaiheen ohjaus- ja neuvontapalvelut sekä palvelutarpeen arviointiyksikön, ikäihmisten tukipalvelutoiminnan, veteraanien ja sotainvalidien palvelut. Toimintayksikkö myös organisoi ja valvoo kotihoidon palvelusetelitoimintaa. Henkilöstön kokonaismäärä on 46, joista 35 työskentelee fyysisesti samassa toimipisteessä.

Palveluohjaus on työskennellyt tähän asti osoitteessa Ruissalontie 23. Vuokrasopimus on kuitenkin irtisanottu vuokranantajan toimesta päättymään 31.12.2019, sillä kiinteistö puretaan. Näin ollen Palveluohjaukselle on etsitty lähes koko vuoden ajan korvaavia tiloja. Palveluohjauksen käyttöön soveltuva tila on nyt löytynyt. Tilat ovat melko uudet ja toimistoluonteiseen työhön suunnitellut. Kiinteistön pihalla on runsaasti ilmaisia autopaikkoja, mikä on tärkeää liikkuvassa työssä oleville palveluohjaajille.

Palveluohjauksen henkilökunnan kanssa samaan tilaan on mahdollista sijoittaa myös Lausteen kotihoidon työntekijät. Lausteen kotihoito on kärsinyt pitkään tilan ahtaudesta. Lausteen kotihoito toimii Lausteen neuvolan tiloissa ja kotihoidolla on ollut siellä käytettävissään ainoastaan neljä pientä työhuonetta. Korvaava tila sijaitsee Lausteella keskeisellä paikalla ja lähempänä Skanssin aluetta, josta on myös tulossa uusia asiakkaita. Lausteen kotihoidossa työskentelee 28 työntekijää.

Vuokrattava tila on osoitteessa Fiskarsinkatu 11, 20750 Turku. Vuokrattava tila on kooltaan 640 m2 ja se sijaitsee kiinteistön toisessa kerroksessa. Kiinteistön omistaja on Kuusenlatva Oy. Tilan vuokra on 6.206,08 €/kk sisältäen myös tilan siivouksen ja sisäisen vuokrauksen hallinnointikulut. Sähkö ja vesi laskutetaan kulutuksen mukaan ja samoin jätehuollon kustannukset.

Ruissalontiellä vuokra on ollut 7.036,96 €/kk sisältäen myös veden, sähkön ja jätehuollon. Lausteen kotihoidolta vapautuva tila tarvitaan korvaavaksi tilaksi hyvinvointitoimialan muulle toiminnalle.

Fiskarsinkadun tilassa ei tehdä omistajan toimesta muutostöitä.

Vuokrasopimus on määräaikainen 3 vuotta päättyen 31.12.2023, jonka jälkeen molemminpuolinen irtisanomisaika on 6 kk. Vuokrasopimus alkaa 1.12.2019.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää ehdottaa tilapalvelukeskukselle, että Palveluohjaukselle ja Lausteen kotihoidolle vuokrataan 1.12.2019 alkaen tilat osoitteesta Fiskarsinkatu 11, 20750 Turku.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvTilapalvelukeskus
tiedAhonen Sari
tiedKiviniemi Kirsi
tiedVuorinen Anne