Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta14024.04.20197

4506-2019 (10 03 02)

Hyvinvointitoimialan lausunto ammatillisen koulutuksen kampuksen tilatarveselvityksestä

Tiivistelmä:

Kaupunginhallituksen sosiaali- ja terveyslautakunnan lausunto ammatillisen koulutuksen kampuksen tilatarveselvityksestä. Tilatarveselvitys käsittää kampuksen opiskelijoille suunnatut opiskeluterveydenhuollon palvelut ja palveluille tarvittavat toimitilat.

Sosterla § 140

Toimialajohtaja Riitta Liuksa, talous- ja hallintojohtaja Max Lönnqvist ja vs. hallintoylihoitaja Kirsi Kiviniemi:

Kaupunginhallitus on 8.4.2019 § 51 pyytänyt lautakuntien lausuntoa ammatillisen koulutuksen kampuksen tilatarveselvityksestä.

Oheismateriaali 1Projektinkuvaus

Liite 1Ammatillisen koulutuksen kampuksen tilatarveselvitys

Ammatillisen koulutuksen kampushankkeen tarveselvityksen yleiset tavoitteet tilamäärän pienentäminen, tilojen käyttöasteen parantaminen sekä tilojen toimivuus ja turvallisuus ovat kannatettavia tavoitteita. Kampukselle siirtyviksi suunnitellut hyvinvointitoimialan tuottamat opiskeluterveydenhuollon palvelut ovat tällä hetkellä hajallaan. Hankesuunnitelman mukaan palvelut keskitetään kampukselle ja tuotetaan lähipalveluna opiskelijoille. Tarveselvityksen mukaan kampuksella on tarjolla terveydenhoitajan (n=5), lääkärin (n=3), psykologin (n=4) ja psykiatrisen sairaanhoitajan palveluja (n=2). Liikkuvana resurssina kampuksella on tarjolla myös muiden sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöiden palveluja.

Hankesuunnitteluvaiheessa on huomioitava opiskeluterveydenhuollon tilankäytön uudistaminen ja tehostaminen. Tarvittavia tiloja ovat asiakastilat, vastaanottotilat, taustatyöskentelytilat (kuten tiimityö, kirjaaminen, puhelintyö), muut opiskeluterveydenhuollon toimintaa tukevat tilat sekä yhteiskäytössä olevat sosiaali- ja neuvottelutilat.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 15.4.2019:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää antaa edellä olevan lausunnon ammatillisen koulutuksen kampuksen tilatarveselvityksestä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausKaupunginhallitus


Liitteet:

Sosterla § 140
Liite 1:Ammatillisen koulutuksen kampuksen tilatarveselvitys