Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta2530.01.20197

1176-2019 (00 04 01)

Turun yliopiston lääketieteellisen peruskoulutuksen kliinisen opetuksen järjestäminen Turun kaupungin hyvinvointitoimialalla

Tiivistelmä: -

Sosterla § 25

Terveyspalvelut, palvelualuejohtaja Katariina Kauniskangas ja avosairaanhoidon ylilääkäri Päivi-Leena Honkinen 20.1.2019:

Hyvinvointitoimialalla on ollut sopimus Turun yliopiston ja Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin kanssa lääketieteellisen perusopetuksen toteuttamiseksi Runosmäen opetusterveyskeskuksessa.

Sopimus on ollut määräaikainen. Jotta lääketieteellinen perusopetus voitaisiin edelleen toteuttaa perusterveydenhuollon tarpeita vastaavasti ja lääketieteen opiskelijat saisivat mahdollisuuden opintojensa aikana harjoitella yleislääkärin ammattitaidon saavuttamiseksi välttämättömiä taitoja terveyskeskusympäristössä, käytännön oppimisympäristö tarvitaan edelleen ja siten sopimuksen voimassaoloa tulisi edelleen jatkaa. Runosmäen terveysaseman yhteyteen rakennettu opetusterveysasema on osoittautunut erinomaiseksi ympäristöksi tähän tarkoitukseen. Sen lisäksi lääketieteellisen perusopetuksen käytännön harjoittelujaksoja toteutetaan myös muilla terveysasemilla, erikoisalapoliklinikoilla ja osastoilla. Runosmäen opetusterveysasemalla opettajina toimivat yliopiston kliiniset yleislääketieteen opettajat, muilla terveysasemilla, poliklinikoilla ja osastoilla pääsääntöisesti hyvinvointitoimialan omat lääkärit.

Opetusympäristön ja opetuspotilaiden tarjoamisesta Turun hyvinvointitoimialalle esitetään maksettavaksi korvausta, jonka määrä perustuu opetuksesta maksettavaan erityisvaltionosuuteen ja joka on saman suuruinen muille Varsinais-Suomen kunnille maksettavan opetuskorvauksen kanssa. Korvausperiaatteet on kuvattu oheisessa sopimusluonnoksessa.

Runosmäen opetusterveysasemalla on ollut Turun yliopiston yleislääketieteen opetuspäiviä vuoden 2018 kevätlukukaudella 157 ja syyslukukaudella 55. Muilla terveysasemilla on ollut terveysasemien lääkäreiden antamia opetuspäiviä perusopetuksessa oleville lääketieteen opiskelijoille vuoden 2018 kevätlukukaudella 169 ja syyslukukaudella 14. Lisäksi terveysasemilla voi suorittaa kuukauden mittaisia amanuenssuureja pääasiassa kesällä tai joulun aikaan.

Ehdotamme, että sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyy yhteistyösopimuksen Turun yliopiston lääketieteellisen peruskoulutuksen kliinisen opetuksen järjestämisestä Turun kaupungin hyvinvointitoimialalla. Sopimus on määräaikainen ja se on voimassa vuoden 2023 loppuun.

Liite 1Sopimusluonnos

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 23.1.2019:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä yhteistyösopimuksen Turun yliopiston lääketieteellisen peruskoulutuksen kliinisen opetuksen järjestämisestä Turun kaupungin hyvinvointitoimialalla.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

ilmTurun yliopisto
ilmVarsinais-Suomen sairaanhoitopiiri
ilmHonkinen Päivi-Leena
ilmKauniskangas Katariina


Liitteet:

Sosterla § 25
Liite 1:Sopimusluonnos