Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta29407.11.20183

10419-2018 (02 05 01, 00 01 02)

Avustustoiminnan linjauksen hakijoiden määrittelyn muutos

Tiivistelmä:

Kaupunginhallitus päätti 4.4.2016 § 143 kaupungin avustustoiminnan uudesta hallintamallista, jonka keskeinen tavoite kaupunkitasoisesta avustusrekisteristä perustui kaupunginvaltuuston talousarviokirjaukseen. Rekisterin mahdollistava sähköinen hakujärjestelmä ja kattava tietojen kerääminen edellyttää menettelytapojen ja keskeisten avustusperiaatteiden yhtenäisyyttä kaikissa toimielimissä. Kaupunginhallitus päätti kaupungin avustustoiminnan periaatteiden hyväksymistä 3.9.2018 § 331. Avustusrekisterin kattavuus ja kaupunkitasoisten tietojen oikeellisuus edellyttää mahdollisimman yhtenäisiä toimintatapoja toimialojen ja toimielinten avustusperiaatteissa, hakumenettelyssä sekä haku- ja päätöksentekoaikatauluissa. Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti 10.10.2018 § 259 hyvinvointitoimialan avustustoiminnan linjaukset ja avustusmäärärahat.

Sosterla § 294

Suunnittelupäällikkö Jaana Halin ja suunnittelija Jenni Tähkävuori 26.10.2018:

Kaupunginhallituksen vahvistaman avustusten yleisohjeen mukaisesti kaupunki myöntää avustuksia yhdistysten ja muiden yhteisöjen säännölliseen toimintaan sekä kohdennettuja erityisavustuksia tiettyyn tapahtumaan tai toimintoon.

Sosiaali ja terveyslautakunta päätti 10.10.2018 § 259, että sosiaali- ja terveyslautakunta myöntää kohdennettuja avustuksia yhdistyksille ja järjestöille, joiden toiminta on sosiaali- ja terveyslautakunnan hyväksymien hyvinvointiohjelmien tavoitteiden mukaista. Avustuksia voivat hakea kansanterveystyötä ja ehkäisevää päihdetyötä tekevät ja sosiaalista hyvinvointia edistävät yhdistykset ja järjestöt. Päätös ei noudattanut kaupunginhallituksen tekemää päätöstä avustustoiminnan hallintamallista ja päätöstä tulee siksi täydentää siten, että sosiaali- ja terveyslautakunnan avustuksia voivat hakea yhdistysten ja järjestöjen lisäksi myös muut yhteisöt.

Esitämme, että kaupungin avustustoiminnan yhtenäisyyden lisäämiseksi sosiaali- ja terveyslautakunnan avustuksia voisivat yhdistysten ja järjestöjen lisäksi hakea ja saada myös yhteisöt.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää tarkentaa 10.10.2018 § 259 tekemäänsä päätöstä siten, että sosiaali- ja terveyslautakunnan avustuksia voivat hakea yhdistykset, järjestöt ja muut yhteisöt.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAvustustoimikunta
tiedVapaa-aikatoimiala, liikuntapalvelut
tiedVapaa-aikatoimiala, nuorisopalvelut
tiedVapaa-aikatoimiala, toimialan hallinto
tpvAhonen Sari
tpvHalin Jaana
tpvHeinonen Seija
tpvKauniskangas Katariina
tpvKuronen Sirpa
tiedPerälä Antti
tpvTähkävuori Jenni