Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta29507.11.20184

1857-2016 (065, 315, 021)

Luolavuori-Koivulan alueen kotihoidon palvelujen järjestäminen

Tiivistelmä: -

Sosterla § 295

Palvelualuejohtaja Sari Ahonen ja avopalvelujen johtaja Anne Vuorinen:

Hyvinvointitoimiala on kilpailuttanut Luolavuori-Koivulan kotihoidon palvelut vuonna 2016. Kilpailussa palveluntuottajaksi valikoitui Debora Oy, jonka kanssa solmittiin sopimus palvelujen tuottamisesta ajalle 1.10.2016 - 30.9.2019. Lisäksi sopimus mahdollisti yhden optiovuoden sopimuskauden jälkeen.

Debora Oy:n toimitusjohtaja Anna-Maria Mäkelä on 28.9.2018 lähettämällään kirjeellä irtisanonut voimassaolevan puitesopimuksen JYSE 2014 sopimusehtojen 9.9 kohdan nojalla. Sopimuksen mukaisesti irtisanomisaika on kuusi kuukautta, joten sopimuksen voimassaolo päättyy 28.3.2019.

Palveluiden kilpailutusprosessi on kestoltaan 12-18 kuukautta riippuen palvelujen sisällön monimuotoisuudesta. Kotihoidon palvelujen kyseessä ollessa voidaan arvioida kokonaiskeston olevan lähempänä 18 kuukautta.

Koska uuden palveluntuottajan hankinta Luolavuori-Koivulan alueelle ei sopimuksenmukaisen irtisanomisajan puitteissa ole mahdollista, palautetaan Luolavuori-Koivulan palvelujen tuottaminen kaupungin omaksi toiminnaksi.

Palvelujen tuottaminen kaupungin omana toimintana edellyttää noin 32 hoitohenkilökunnan vakanssin perustamista.

Luolavuori-Koivulan asiakkaiden kannalta palveluntuottajan vaihdos ei aiheuta muutoksia palveluiden sisällössä. Palvelujen suunnittelu on edelleen kaupungin palveluohjauksen toimintaa. Lisäksi sekä asiakastietojärjestelmä että toiminnanohjausjärjestelmä pysyy edelleen samana, joten riskiä tietokatkoksista ei ole. Asiakkaita on informoitu asiasta kirjeitse, lisäksi asiakkailla on ollut mahdollisuus saada asiasta lisätietoja sekä Turun kaupungin palveluohjausyksiköltä että Debora Oy:ltä.

Turun kaupungin kotihoito ja Debora Oy ovat yhdessä informoineet henkilöstöä tilanteesta 2.10. Koska hoitohenkilöstön rekrytointi on nykyisellään varsin haastavaa, on kaupungin kotihoidon tavoite, että henkilöstössä tapahtuisi mahdollisimman vähän vaihdoksia.

Palveluiden jatkuvuuden turvaaminen edellyttää yleisestikin kotihoidossa varautumista äkillisesti muuttuviin tilanteisiin. Useimmilla suurilla kaupungeilla on käytössään kotihoidon puitesopimustuottajia, joiden avulla voidaan varmistaa toiminta äkillisissä ruuhka- tai muutostilanteissa. Kaupungin omaa kotihoitopalvelujen tuotantoa turvaavan täydentävän kotihoitopalvelujen hankinta edellyttää erillistä kilpailutusprosessia.

Esitämme, että lautakunta päättää käynnistää täydentävän kotihoitopalvelun hankinnan valmistelun koko kaupungin alueelle.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta merkitsee Debora Oy:n irtisanomisilmoituksen tiedokseen ja päättää, että palvelut toteutetaan omana toimintana.

Samalla lautakunta päättää käynnistää täydentävän kotihoitopalvelun hankinnan valmistelun.

PäätösSosiaali- ja terveyslautakunta merkitsi Debora Oy:n irtisanomisilmoituksen tiedoksi ja päätti, että palvelut toteutetaan omana toimintana.

Samalla lautakunta päätti käynnistää täydentävän kotihoitopalvelun hankinnan valmistelun koko kaupungin alueelle.

Jakelu

ilmDebora Oy
tiedAhonen Sari
tpvMäkelä Anja
tpvVuorinen Anne
tpvVuorinen Elisa