Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Sosiaali- ja terveyslautakunta26810.10.20182

836-2018 (02 08 00)

Vaativan laitoskuntoutuksen kilpailuttaminen

Tiivistelmä:

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 1 momentin 3 kohta. Vaativan laitoskuntoutuksen ostopalvelut tullaan kilpailuttamaan avoimella menettelyllä ajalle 1.1.2019 - 31.12.2021, minkä jälkeen sopimusta voidaan Tilaajan päätöksellä jatkaa yhdellä (1) vuodella ajalle 1.1.2022 - 31.12.2022. Palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 2,6 milj. eurolla.

Sosterla § 268

Salassa pidettävä asia. Salassapidon peruste: viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain 6 §:n 1 momentin 3 kohta.

Hyvinvointitoimiala, palvelualuejohtaja Katariina Kauniskangas, ylilääkäri Kari Koskela ja strategisen hankinnan osuus projektipäällikkö Janina Puistovaara 28.9.2018:

Sosiaali- ja terveyslautakunta päätti kokouksessaan 31.1.2018 § 33, että vaativan laitoskuntoutuksen ostopalvelujen kilpailutus käynnistetään avoimella menettelyllä ajalle 1.1.2019 - 31.12.2021 yhden (1) vuoden optiolla.

Hyvinvointitoimiala on valmistellut kilpailuttamismenettelyä yhteistyössä strategisen hankinnan kanssa. Markkinavuoropuhelutilaisuus pidettiin elokuussa 2018. Lisäksi hankinnasta julkaistiin tietopyyntö, johon saatuja vastauksia hyödynnettiin tarjouspyyntöasiakirjojen valmistelussa.

Vaativan laitoskuntoutuksen ostopalvelujen on oltava käytettävissä 1.1.2019 alkaen. Palveluja ostetaan vuosittain noin 860 000 eurolla.

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala ostaa vaativan laitoskuntoutuksen palveluja yksityisiltä palveluntuottajilta niille Turun kaupungissa kotipaikan omaaville potilaille, joilla on hyvinvointitoimialan maksusitoumus. Palveluja hankitaan sekä suomen että ruotsin kielellä.

Vaativaa laitoskuntoutusta käytetään sairaalahoidon jatkohoitona tai sairaalahoidon sijasta potilaille, joiden akuutti sairausvaihe on hoidettu, eivätkä he enää tarvitse hoitoa erikoissairaanhoidon vuodeosastoilla, mutta tarvitsevat laitoskuntoutusta toimintakyvyn palauttamiseksi. Tyypillisiä vaativan laitoskuntoutuksen jaksoa tarvitsevia potilaita ovat aivoverenkiertohäiriö-, aivovamma- ja murtumapotilaat.

Osatarjous otetaan huomioon ja hyväksytään potilasryhmittäin:

Vaihtoehtoisia tarjouksia ei hyväksytä.

Tarjoajien tulee ilmoittaa tarjoushinnat potilasryhmittäin verottomina hoitovuorokauden hintoina potilasta kohden. Sopimushinta on kiinteä 31.12.2020 asti, jonka jälkeen palveluntuottaja voi esittää tilaajalle perustellusta syystä hinnan muutosta palvelun yleistä kustannuskehitystä vastaavasti.

Hankinnan yritysvaikutusten arvioinnista on pyydetty lausunnot Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:ltä ja Turun kauppakamarilta.

Liite 1Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto

Palveluja ostetaan sopimuskaudella noin 2,6 milj. eurolla. Vaativan laitoskuntoutuksen palveluita ostetaan yksityisiltä palveluntuottajilta siten, että käytössä on noin 1-5 hoitopaikkaa neurologisille ja 10 geriatrisille potilaille. Sopimuksella ei taata ostettavien palvelujen määrää.

Hankintailmoitus julkaistaan HILMA-ilmoituskanavassa osoitteessa www.hankintailmoitukset.fi. Tarjouspyyntö liitteineen julkaistaan Tarjouspalvelu-toimittajaportaalissa osoitteessa www.tarjouspalvelu.fi/turku.

Tarjouskilpailu ratkaistaan annettujen tarjousten perusteella. Annetuista tarjouksista valitaan kokonaistaloudellisesti edullisimmat siten, että arviointiperusteina ovat palvelun hinta ja laatu. Hinnan painoarvo on 90 % ja laadun 10 %. Vertailu ja valinta tehdään potilasryhmäkohtaisesti siten, että molempiin potilasryhmäkohtaisiin palvelukokonaisuuksiin valitaan kaksi palveluntuottajaa, joita käytetään kokonaistaloudellisen edullisuuden mukaisessa järjestyksessä. Mikäli ensimmäiseksi tulleen resurssit eivät riitä palvelun tuottamiseen, siirrytään käyttämään seuraavaa palveluntuottajaa.

Oheismateriaali 1Tarjouspyyntöasiakirjat

Esitys palveluntuottajien valinnasta tuodaan sosiaali- ja terveyslautakunnalle joulukuussa 2018.

Esitämme, että sosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä vaativan laitoskuntoutuksen ostopalvelujen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

Toimialajohtaja Riitta Liuksa 2.10.2018:

EhdotusSosiaali- ja terveyslautakunta päättää hyväksyä vaativan laitoskuntoutuksen ostopalvelujen kilpailuttamisen tarjouspyyntöasiakirjat ja oikeuttaa hyvinvointitoimialan tekemään vähäisiä teknisluonteisia tarkistuksia tarjouspyyntöasiakirjoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKauniskangas Katariina
tiedKoskela Kari
tiedLindström Fredrik
tiedMäkelä Anja
tpvPuistovaara Janina
tiedVuorinen Elisa


Liitteet:

Sosterla § 268
Liite 1:Varsinais-Suomen Yrittäjät ry:n lausunto